Työelämä - 24.11.2021 klo 13.10

PAMin puheenjohtaja: Napanuora rajoitusten ja koronapassin väliltä on katkaistava

Jos koronapassin käyttöä ei laajenneta, tulee valtion korvata ravintola-alan yrityksille ja työntekijöille pikkujoulukauden peruuntumisista syntyneet valtavat tappiot ja palkan menetykset, vaatii PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

”Nyt tarvitaan pikaisia keinoja, joilla yrityksille ja yhteisoille voitaisiin antaa välineitä päättää toimintansa mahdollistamisesta myös pandemiatilanteessa”, linjaa Rönni-Sällinen.

Hän ihmettelee, ettei edes pahenevassa pandemiatilanteessa tunnu löytyvän ratkaisuja, joilla passin käyttöä voitaisiin laajentaa tilanteisiin, jossa yritykset ja yhteisöt ottaisivat passin vapaaehtoisesi käyttöön ilman rajoitusten olemassaoloa.

"Sallimalla passin käyttö myös tilanteissa, joita rajoitukset eivät koske, voitaisiin taata turvallisia tapoja jatkaa toiminnan harjoittamista ja palvelujen käyttämistä”, Rönni-Sällinen sanoo.

Alueellisesti on nyt annettu etätyösuosituksia ja koronakoordinaatioryhmät ovat pyytäneet valtioneuvostolta ravintolarajoitusten kiristämistä nykyisestä.

”On selvää, että pandemiatilanteessa on toimittava terveysturvallisuuden takaamiseksi. Niin on jo tehty edelliset 21 kuukautta. On kuitenkin kestämätöntä, ettei rajoitusten rinnalle haeta uusia keinoja, vaan kerta toisensa jälkeen turvaudutaan jo olemassa oleviin. Niiden tuhoisat vaikutukset esimerkiksi ravintola-alan yrityksille ja ennen kaikkea niiden työntekijöille on jo nähty useaan kertaan. Työntekijät ovat lopen uupuneita tähän jatkuvaan epävarmuuteen”, Rönni-Sällinen haastaa päättäjiä.

”Vaadimmekin muutosta. Jos koronapassin käyttöä ei laajenneta, tulee valtion korvata ravintola-alan yrityksille ja työntekijöille esimerkiksi pikkujoulukauden peruuntumisista syntyneet valtavat tappiot.”

 

Uusinta uutta