Työmarkkinat - 20.11.2018 klo 12.26

PAMin Selin toivoo yrittäjille järjestöä, joka neuvoisi heitä

Syksyllä käyty kiivas keskustelu irtisanomislain ympärillä nosti esiin sen tosiasian, että Suomessa ei tunnu olevan järjestöä, joka neuvoisi yrittäjiä työsuhdeasioissa. ”On pakko kysyä, pitäisikö jonkun perustaa sellainen”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoi liittonsa valtuuston kokouksessa.

Viime viikolla, kun eduskunnassa käytiin lähetekeskustelu uusista irtisanomispykälistä, hallituksen edustajat perustelivat uuden lainsäädännön tarpeellisuutta erityisesti sillä, että yrittäjistä tuntuu siltä, että irtisanominen on vaikeaa.

”Olisi parempi, että heille olisi tarjolla tietoa asiasta”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin totesi.

Hänen mielestään Suomen Yrittäjien syksyisen viestinnän pohjalta kuva suomalaisista yrittäjistä muodostui varsin kummalliseksi.

”Veikkaan, että harva yrittäjäkään tunnisti melskaamisesta itseään. Kaikki me tiedämme, että valtaosa pienistä yrittäjistä tosiaankin tekee pitkää päivää itseään säästelemättä. Usein vahvuutena on itse asian eli esimerkiksi kokkauksen osaaminen. Sen sijaan pykälät ja paperityöt voivat sujua heikommin”, Selin sanoi.

Vaikka uusi esitetty ja kolmikantaisesti valmisteltu lainsäädäntö vastaakin erittäin pitkälle nykyistä oikeuskäytäntöä, on silti selvää, että oikeuteen viedään jatkossa irtisanomisia, joilla haetaan lainsäädännön rajoja.

”On pakko kysyä, pitäisikö jonkun perustaa Suomeen järjestö, jonka jäsenmaksun maksamalla yrittäjät saisivat asiantuntevaa opastusta ja mahdollisesti oikeusapuakin työsuhdeasioiden hoitamisessa. Sellainen tuntuu maasta puuttuvan. Työntekijöille on tarjolla tähän tarkoitukseen ammattiyhdistysliike ja työnantajayrittäjät saavat neuvontaa asioiden hoitamiseen työantajaliitoista”, Selin totesi.

PAMin valtuusto pitää sääntömääräisen kokouksensa 20.-21.11.2018 Hattulassa. Valtuusto päättää muun muassa toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta ja keskustelee liittokokouksessa hyväksyttävästä tavoiteohjelmasta. Valtuustoon kuuluu 50 varsinaista jäsentä, puheenjohtaja ja 2 varapuheenjohtajaa.

 

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 from 10 am to 2 pm 

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme