Liittokokous - 03.07.2019 klo 10.07

PAMin tavoiteohjelma: Mistä syntyy paras palvelu?

Kuva: Gettyimages

Kesäkuussa järjestetyssä PAMin liittokokouksessa päätettiin uudesta tavoiteohjelmasta, joka koostuu kuudesta teemasta. Niistä ensimmäinen pureutuu ihmisen rooliin palvelualojen tulevaisuudessa.

Uusien teknologioiden yleistyminen tuo yrityksille mahdollisuuden erottautua hyvällä inhimillisellä palvelulla. Kun sama teknologia on kaikkien käytössä, yritys voisi kilpailla sillä, että he tarjoavat parasta palvelua. Se puolestaan on palvelualojen työntekijöiden erityisosaamista.

"Yrityksen kannattaa pitää kiinni palveluosaajistaan. Se tarkoittaa heidän kouluttautumisen tukemista, työn mielekkyyden lisäämistä ottamalla heidät mukaan työn suunnitteluun ja siihen liittyvään päätöksentekoon sekä tietenkin kilpailukykyisiä työehtoja kuten palkkaa", PAMin toiminnanjohtaja Jyrki Konola sanoo.

Teknologian kehittyessä palvelutyö monikanavaistuu ja muuttuu, mutta se ei katoa. Päinvastoin, inhimilliset taidot ja kyky tulkita ja lukea tilannetta, korostuvat entistä enemmän. Jos palvelutyötä tekevän erityisosaaminen tunnistettaisiin ja sen arvostusta nostettaisiin, sitä voisi hyödyntää nykyistä paremmin myös yritysten tuote- ja palvelukehityksessä sekä päätöksenteossa.

"Viime vuosina yritykset ovat yrittäneet erottua edukseen ja pärjätä kilpailussa digitalisoimalla palveluitaan. Se tie on pian käyty loppuun: käy kuten firman kotisivuille eli nopeasti kaikilla oli sellaiset ja nyt kyse on jo itsestäänselvyydestä. Lähitulevaisuudessa pärjää ystävällisellä, joustavalla ja asiantuntevalla henkilökohtaisella palvelulla", Konola sanoo.

Tulevaisuudessa palvelualojen ammattilaisten osaamisvaatimukset kasvavat työn muutoksen mukana, kun laadukasta palvelua odotetaan ympäri vuorokauden ja vuoden jokaisena päivänä. Hyvä palvelu syntyy tyytyväisistä työntekijöistä. Tyytyväisyys edellyttää riittävää toimeentuloa, kannustavaa työilmapiiriä ja asianmukaisia työskentelyolosuhteita, tavoiteohjelma linjaa.

Tutustu PAMin tavoiteohjelmaan vuosille 2020-2024.

Tavoiteohjelman viisi muuta teemaa ovat uudistuva sopimusjärjestelmä, sosiaalinen vastuu yrityksen menestystekijänä, sivistyksellisen pohjan ja jatkuvan oppimisen kehittäminen, inhimillinen yhteiskuntamalli sekä moninaistuva jäsenistö ja kehittyvä edunvalvontajärjestö.

PAMin tavoitteena on

  • vahvistaa palvelualojen ammattilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhönsä sekä työpaikkansa päätöksiin ja kehitystyöhön. Tavoitteena on myös lisätä palvelutyön ja sen tekijöiden arvon ymmärrystä ja arvostusta samalla osoittaen, että uudet teknologiat ja laadukas palvelu kuuluvat yhteen.
  • parantaa palvelualoilla työskentelevien työehtoja. Autamme työntekijöitä kehittämään osaamistaan ja selviämään muuttuvien työnkuvien, tehtävien ja välineiden sekä muuttuvan työn tekemisen ja tarjoamisen maailmassa. Lisäksi vaikutamme sääntelyyn, jotta työntekijöiden oikeudet ja elämisen edellytykset toteutuvat muuttuvassa työelämässä. 
  • palvelualojen elinkeinojen menestyminen ja kehittyminen, jota teemme vaikuttamalla yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja sääntelyyn.

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle

PAMin palvelut kesällä
Puhelinpalveluissa on poikkeuksia kesällä 5.–30.7.
Puhelinpalvelut ma–ti ja to–pe klo 10 –14 . Keskiviikkoisin suljettu.

PAMin aluetoimistot ovat suljettuina 5.–30.7. lukuun ottamatta Helsinki-Uudenmaan aluetoimistoa, joka on auki normaalisti koko kesän.