Jäsenpalvelu - 12.11.2018 klo 13.47

PAMin valtuusto lähestyy – näin syntyvät hyvät puitteet kokoukselle

Anu Valveen mukaan PAMin valtuuston kokoukset ovat hänen työvuotensa huippuhetkiä. Kuva: Jaakko Lukumaa

PAMin valtuusto kokoontuu ensi viikolla päättämään muun muassa jäsenmaksusta ja työstämään liiton tavoiteohjelmaa. Hallintosihteeri Anu Valve järjestää kaiken toimimaan ennen PAMin kokousta ja sen aikana.

PAMin aktiivijäsenistä koostuva valtuusto kokoontuu kahdesti vuodessa tekemään päätöksiä liiton toiminnasta. Ennen kokouksen alkua on työtä tehty jo paljon, ja valmisteluissa taustalla on PAMin hallintosihteeri Anu Valve.

”Paikka on mietitty ja tila varattu jo vuotta aiemmin. Ammattiosastojen ja jäsenten aloitteita valtuustolle alkaa tulla puoli vuotta ennen kokousta, ja niitä valmistellaan eteenpäin”, Valve kertoo.

Kokouksen esityslistaa rakennetaan myös PAMin eri asiantuntijoiden kanssa, ja sitten PAMin hallitus hyväksyy valtuuston päätettäväksi siirtyvät asiat.

Kokouksen lähestyessä kutsu ja kokousmateriaali lähtevät jakoon sähköisessä muodossa.

”Meillä on sähköinen työtila, jota olen ollut suunnittelemassa.”

Myös varsinainen kokous on täysin sähköinen: puheenvuorot pyydetään sähköisesti ja esityslista pyörii reaaliajassa jokaisen valtuutetun koneella.

Tämän syksyn kokouksessa, joka järjestetään 20.–21.11. Hattulan Petäyksessä, päätetään muun muassa ensi vuoden jäsenmaksusta ja toimintasuunnitelmasta. Lisäksi käsitellään liiton tulevien vuosien tavoiteohjelmaa sekä eduskuntavaaliteemoja.

PAMin pakettiauto karauttaa yleensä kohti tapahtumapaikkaa päivää ennen kokouksen alkua, ja sali sekä tekniikka laitetaan kuntoon. Valve käy valtuuston puheenjohtajiston kanssa läpi kokouksen kulun, ja he varautuvat myös eteen tuleviin yllättäviin tilanteisiin, kuten mahdollisiin äänestyksiin.

Koska nelivuotinen valtuustokausi alkaa olla lopuillaan, valtuuston jäsenet ovat tulleet Valveelle tutuiksi.

”Olen oppinut, mitä tarpeita ja toiveita kenelläkin on. Haluan tarjota hyvät puitteet kokoukseen, jotta kaikilla on hyvä olla ja kaikki sujuu, ja valtuuston jäsenet voivat keskittyä tuomaan esille kantojaan ja kentän terveisiä”, hän kuvailee.

”Kokouksen aikana huolehdin siitä, että kaikki toimii, ja pidän pöytäkirjaa. Siinä pitää usein hallita sata asiaa samaan aikaan. Mutta kivaa se on!”, Valve vakuuttaa.

”Lopulta sitten huokaistaan helpotuksesta, kun kaikki on taas mennyt hyvin. Nämä kokoukset ovat kuitenkin työvuoteni huippuhetkiä.”

Voit seurata kokouksen päätöksiä PAMin verkkosivuilla, kun kokous on käynnistynyt.

Teksti: Tuomas Lehto

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 from 10 am to 2 pm 

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme