Uutinen - 20.05.2015 klo 12.20

Potkut Tanskassa McDonald'sin myyjälle, joka unohti kaupata Chili Cheese Topseja

McDonald's erotti Tanskassa 15-vuotiaan myyjän, joka unohti kolmesti kysyä asiakkaalta haluaako tämä ostaa myös Chili Cheese Topsit. Ammattiliitto hankki hänelle korvauksen erottamisesta.

Vallensbækin McDrive-ravintolassa työskennellyt 15-vuotias Josephine Bjørnbo unohti kysyä kolmen auton asiakkailta, haluavatko he ostaa lisäksi kymmenellä kruunulla Chili Cheese Topsit.

Ensin Bjørnbo sai varoituksen, jossa kerrottin hänen ”jättäneen yhdellä työvuorollaan useita kertoja noudattamatta McDonald'sin lisämyyntimenettelyjä”.
Josephine Bjørnbo oli työskennellyt aiemmin toisessa McDonaldsissa. Hän kertoo vain saaneensa tietää, että uudessakin ravintolassa tehdään kuten aiemmassakin. Siellä ei tarjottu asiakkaille lisäostokseksi Chili Cheese Topseja.

Hän otti yhteyttä 3F-ammattiliittoon, joka pyysi työnantajaa perumaan varoitukset. Pari viikkoa myöhemmin hänet kuitenkin kutsuttiin konttorin puolelle ja erotettin. Tällöin hän oli ollut töissä kolme kuukautta. Peruskoulun yhdeksäsluokkalainen kertoo, että ravintolassa jaettiin ahkerasti varoituksia, jopa hyvin pienistä virheistä.

3F-ammattiliiton lehti otti asiassa yhteyttä ravintolan johtajaan. Hän ei halunnut kommentoida keskeneräistä henkilöstöasiaa lehdelle.
Viikkoa myöhemmin McDonald'sin viestintäosasto otti kuitenkin yhteyttä liittoon ja kertoi, että kaikki varoitukset on vedetty takaisin.
Liiton Kööpenhaminaan osasto ajoi erotetun asiaa. Osapuolet sopivat 670 euron korvauksesta. Josephine Bjørnbo on saanut uuden työn Bakkenin huvipuistosta.

Lisätty uutisen otsikkoon tarkentavaTanskassa 20.5.

 

 

Teksti: Heikki Jokinen

 

Uusimmat

Suosituimmat