22.11.2016 klo 12.19

Sokoksissa ja Marks & Spencereissä yt-neuvotteluja

Sokosten yhteydessä olevista Marks & Spencer -myymälöistä neljässä alkaa yt-neuvottelut. Porvoossa ja Jyväskylässä neuvottelut koskevat myös koko Sokoksen henkilökuntaa. Kuva: iStockphoto

S-ryhmä yt-neuvottelee neljässä Marks & Spencerissä. Porvoossa ja Jyväskylässä koko tavaratalo on neuvottelujen piirissä.

S-ryhmä aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat neljää Sokos-tavaratalojen sisällä olevaa Marks & Spencer -myymälää. Myös SOK:n Marks & Spencer -ketjuohjauksen henkilöstö on neuvottelujen piirissä. Irtisanomisen uhan alla on S-ryhmän tiedotteen mukaan yhteensä enintään 15 henkilöä.

Kuudesta Marks & Spencer -myymälästä yt-menettely käynnistyy Osuuskauppa Keskimaassa Jyväskylässä, Osuuskauppa Hämeenmaassa Hämeenlinnassa, Etelä-Karjalan Osuuskaupassa Lappeenrannassa ja Varuboden-Oslassa Porvoossa. Yt-menettely poikinee kuitenkin enemmän työpaikan menetyksiä, sillä ainakin Porvoossa ja Jyväskylässä yt-neuvottelut koskevat myös koko Sokoksen henkilöstöä.

S-ryhmä kertoo maanantaina 21.11. julkaisemassaan tiedotteessa suunnittelevansa Mark & Spencerin franchising-toimintojen tehostamista. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että Hämeenlinnan ja Lappeenrannan myymälät saatetaan lopettaa ensi vuoden aikana ja myymälätilaa pienentää muualta.

Varuboden-Oslan tavaratalopäällikkö Beatrice Gustafsson-Itkonen kertoo Porvoon Sokoksesta ainoastaan Hyvä Olo -hoitolan ja parturi-kampaamon henkilökunnan olevan yt-neuvottelujen ulkopuolella.

– Osana sopeuttamistoimia osuuskauppa suunnittelee myös työsopimustuntien vähentämistä, hän sanoo osuuskaupan tiedotteessa. Hänen mukaansa työntekijöitä pyritään sijoittamaan muihin toimipaikkoihin, mutta irtisanomisetkin ovat mahdollisia.

S-ryhmä avasi ensimmäisen brittiläisen Marks & Spencer -ketjun suomalaisen franchising-myymälän 2 vuotta sitten Helsinkiin ja nyt myymälöitä on täällä yhteensä 6. Alkavat yt-neuvottelut eivät koske S-ryhmän Helsingin ja Tampereen Marks & Spencer -myymälöiden henkilökuntaa.

Teksti: Tiina Ritala

Uusinta uutta