Työelämä - 15.04.2021 klo 13.05

Sokotel irtisanoo 98 työntekijää ja tarjoaa tilalle työtä henkilöstöpalveluyrityksen kautta

Sokos Hotel Vaakuna Helsingistä kuuluu Sokotelin operoimiin hotelleihin. Kuva: SOK

”Vastaamatta jäi kysymys siitä, takaako uusi työ irtisanotuille säännöllisen työllisyyden ja toimeentulon”, pääluottamusmies Outi Mäkelä sanoo.

Sokos Hotelleista ja Radisson Blu-hotelleista tunnetun, S-ryhmään kuuluvan Sokotelin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet 98 lomautettuna olleen työntekijän irtisanomiseen. Valtaosa irtisanotuista on pääkaupunkiseudulta.

Irtisanomiset ovat henkilökunnalle iso pettymys etenkin, kun merkkejä paremmasta on jo olemassa, toOuti Mäkelä on Sokotelin pääkaupunkiseudun pääluottamusmies. Kuva: Eeva Anunditeaa pääkaupunkiseudun pääluottamusmies Outi Mäkelä. 

”Vaikka koronarajoituksia on yhä voimassa, niin kesää kohti mennessä varaustilanne paranee samalla kun rokotuskattavuus kasvaa”, Mäkelä sanoo.

 Henkilöstöä edustaneet luottamusmiehet huomasivat, että neuvotteluja vaikeutti se, että säästötalkoiden sijasta kyse oli työnantajan päättämästä rakennemuutoksesta työvoiman käytössä.

Jo neuvottelujen alussa työnantaja tiedotti selvittävänsä mahdollisuuden  tarjota irtisanottaville töitä henkilöstöpalveluyrityksen kautta. Neuvottelujen lopputuloksen mukaan näin myös tapahtuu. Sokotel on tehnyt sopimuksen henkilöstöpalveluyritys Eezyn kanssa. Sen kautta irtisanotuille luvataan tarjotata tiedotteen mukaan työtä Eezyn kuudessa tuhannessa asiakasyrityksessä.

”Vastaamatta jäi kysymys siitä, takaako uusi työ irtisanotuille säännöllisen työllisyyden ja toimeentulon. Ettei käy niin, että ihminen joutuu metsästämään tunteja sieltä täältä", Mäkelä sanoo.

"Henkilökuntamme on ollut kiinnostunut kaikille irtisanotuille tarjottavasta uravalmennuksesta Eezyn kautta ja mahdollisesta kokoaikaisesta vakituisesta työstä, mutta ei varsinkaan keikkatyönä tehdystä vuokratyöstä."

Sokotelin tiedotteessa Eezyn palvelutoimialojen johtaja Olli Tuominen puhuu muun muassa positioista:

”Työtä on nyt tarjolla erityisesti päivittäistavarakaupassa, logistiikassa ja rakennuspuolella, joissa avoinna on yli 500 työpaikkaa. Myös muilla toimialoilla löytyy satoja avoimia positioita", Tuominen sanoo tiedotteessa.

Eezyn viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Lehto vahvistaa puhelimitse asiaa erikseen kysyttäessä, että Eezy tarjoaa sokotelilaisille nimenomaan vuokratyötä.

"Tavoitteena on hänen mukaansa työllistää työntekijät joko Eezyn kautta vuokratyössä tai asiakasyritysten kautta vakinaisesti tai määräaikaisesti", Lehto sanoo.

Sokotelista kommentoidaan, että ”jokainen saa halutessaan uuden työsuhteen. Joko Eezyltä tai Eezyn kautta heidän asiakasyhtiöistään. Työsuhteet voivat olla myös määräaikaisia.”

Joustoa työnantajalle, epävarmuutta työntekijöille

PAMin sopimuspäällikön Ismo Kokon mukaan  liiton huolenaiheena on se, että Sokotelin työsuhteita muutetaan vuokratyösuhteiksi.Ismo Kokko on PAMin sopimuspäällikkö.

"Tämä on palvelualoilla valitettavan yleinen ilmiö", Kokko sanoo.

” Vuokratyöllä työnantaja yleensä haluaa lisää joustoja,  joka tuo mukanaan epävarmuutta työntekijöille.  Se ei ole moraalisesti oikein, vaikka lainsäädäntömme mahdollistaakin työn ulkoistamisen tuotannollisella ja taloudellisella syyllä siten, ettei työtä tehdä yrityksessä työsuhteessa.”

Sokotel operoi Sokos Hotelleja ja Radisson Blu Hotelleja pääkaupunkiseudulla ja Tampereella sekä Radisson Blu Hotel Oulua ja Break Sokos Hotel Edeniä Oulussa. Lisäksi sille kuuluu Original Sokos Hotel Royal Vaasa.

/15.4. juttuun on lisätty Lehdon kommentt klo 13:33

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle