07.12.2016 klo 15.54

Stark sulkee liikkeitä, 160 irtisanotaan

Puutavaraa on vähemmän tarjolla monilla paikkakunnilla, kun kahdeksan Stark-ketjun myymälää suljetaan, kuten yt-neuvottelujen alussa kaavailtiinkin. Kuva: iStockphoto

"Työntekijäpuolen esitykset eivät vaikuttaneet", toteaa pääluottamusmies Ari Isosalo Stark-ketjun yt-neuvottelujen karusta tuloksesta.

Kuusi Stark-rakennustarvikeketjun myymälää suljetaan. Lisäksi Kuopiossa ja Oulussa, joissa on molemmissa ollut kaksi liikettä, liikkeet yhdistetään, ketjun omistava DT Finland kertoi yhtiön yt-neuvottelujen tuloksesta keskiviikkona. Suljettavat myymälät sijaitsevat Kouvolassa, Kokkolassa, Torniossa, Savonlinnassa, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Sulkemisten seurauksena enintään 160 ihmistä irtisanotaan. Työpaikkoja jää noin tuhat.

Neuvottelujen tulokset ovat olennaisilta osin samat kuin ne, joista neuvottelut aloitettiin lokakuussa. Neuvotteluja perusteltiin uudella strategialla, jossa toimintoja keskitetään "alueille, joissa on parhaat kasvumahdollisuudet".

– Työntekijäpuolen esitykset eivät vaikuttaneet lopputulokseen, pääluottamusmies Ari Isosalo harmittelee. Hän kuvailee tätä keskiviikkoa harvinaisen raskaaksi päiväksi.

– Täytyy toivoa, että nämä toimenpiteet sitten auttaisivat yhtiötä tulevaisuudessa, eikä näin rankkoihin toimiin jouduttaisi enää uudestaan, hän jatkaa.

– Olen surullinen irtisanottavien puolesta. Tällainen uutinen kotiin vietäväksi, ja kun on vielä joulukin tulossa.

Suljettavat myymälät lopettavat toimintansa näillä näkymin tammi-helmikuussa. Positiivista on, että muutosten jälkeen yhtiössä on myös avautumassa 20–30 uutta työpaikkaa jäljelle jäävissä liikkeissä ja pääkonttorilla. Tämä voi vähentää työpaikkansa menettävien lopullista määrää.

DT Finland on osa Pohjoismaiden suurinta rakennustarvikeketjua DT Groupia ja sitä kautta maailmanlaajuista Wolseley-konsernia. DT Finlandille nimitettiin uusi toimitusjohtaja kesken yt-prosessin, kun tehtävään nimitettiin marraskuussa Harri Päiväniemi. Hän aloittaa tehtävässä ensi helmikuussa.

Teksti: Tuomas Lehto

Uusinta uutta