Yhteistoiminta - 11.10.2021 klo 15.50

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on Suomessa noin 210 tehtävää, joista arvioitu vähennystarve on 60. Neuvottelut eivät koske myyjiä ja varastotyöntekijöitä.

Stockmannin yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät 15.lokakuuta.  Taustalla on koko Stockmann-divisioonan henkilökuntaa koskeva toimintamalliuudistus, joka ulottuu Suomen lisäksi Viroon ja Latviaan.

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on Suomessa noin 210 tehtävää, ja arvioitu vähennystarve enintään 60 tehtävää. Nykyorganisaatiosta lakkaa arviolta 105 tehtävää, ja uusia tehtäviä on suunnitteilla arviolta 45.

”Nyt käynnistyvät yt-neuvottelut koskevat nimenomaan kotimaan toimintaa. Kun kyse on mahdollisista henkilöstövähennyksistä, niin se on työntekijöille aina kova isku”, kommentoi Stockmannin pääluottamusmies Petri Leskelä.

Hänen mukaan Stockmannin myyjät ja varastotyöntekijät eivät ole perjantaina alkavien yt-neuvottelujen piirissä. Yt-neuvotteluja koskevien toimenpiteiden toteutus käynnistyy vuoden 2022 ensimmäisellä kvartaalilla.

”Tulossa on pitkä prosessi, joka etenee vaiheittain”, Leskelä kertoo.

Stockmannin lehdistötiedotteen mukaan yt-neuvotteluilla suunnitelluilla toimenpiteillä tulee olemaan arviolta lähes 4 miljoonan euron vuosittainen säästövaikutus vaiheittain vuoden 2022 jälkimmäiseltä vuosipuoliskolta alkaen.

Stockmann-divisioona työllistää nykyisellään yhteensä 1 735 henkilöä, joista Suomessa toimii 1 120 henkilöä, Virossa 366 ja Latviassa 249. Koko Stockmann-konserni työllistää 5 927 henkilöä 19 maassa.

Tavarataloketju Stockmannissa käytiin viimeksi helmikuussa laajat lomautuksia koskevat yt-neuvottelut.

 

Uusinta uutta