26.02.2015 klo 18.03

"Sulateltavaa on, mutta asia on otettu melko rauhallisesti"

Kuva: Ghadi Boustani

Inexin Espoon Kilon logistiikkatyöt ulkoistetaan ja noin 1400 varastotyöntekijän palkanmaksaja vaihtuu.

S-ryhmän logistiikkayritys Inex Partners ja toinen logistiikkayritys Suomen Transval Group ovat keskiviikkona kertoneet aiesopimuksesta, jolla Inexin Espoon Kilon logistiikkakeskus siirtyy suurelta osin Transvalin hoitoon. Likäli liiketoimintakauppa tehdään, se merkitsee, että melkein kaikkien Inexin työntekijöiden palkanmaksaja vaihtuu Transvaliksi. Työsuhteen ehdot säilyvät entisinä.

Inexissä työskentelee noin 1400–1500 varastotyöntekijää ja Transvalissa noin 20000.

Muutoksia osattiin odottaa

Inexin henkilöstöä edustava pääluottamusmies Heikki Laakkonen sanoo, että kyse oli uutispommista, mutta ei kuitenkaan niin isosta järkytyksestä kuin voisi olettaa.

”Sulateltavaa on, mutta asia on otettu melko rauhallisesti”, hän kuvaa työntekijöiden tunnelmia.

Kilon sulkeminen ja työpaikkojen väheneminen ovat olleet pitkään työntekijöiden tiedossa. Inex on vuodesta 2012 lähtien rakentanut Sipooseen valtavaa, pitkälle automatisoitua logistiikkakeskusta. Uusi keskus tulee työllistämään kaiken kaikkiaan enää vain noin 600 työntekijää. Siellä robotit hoitavat valtaosan keräilystä, ja henkilökunta valvoo ja huoltaa.

Sipoon keskuksen koekäyttö alkaa tammikuussa 2016 ja täydessä käytössä keskus on 2017–2018.

”Niille, jotka tulevat valittua työhön Sipoon keskukseen, tullaan se kertomaan ensi syksyn aikana. Nämä noin 600 työntekijä siirtyvät takaisin Inexin palvelukseen”, Laakkonen kertoo.

Inexin toimitusjohtaja Jari Pousi kertoi tiedotteessa, että kun Inexiltä jatkossa vähenee satoja työpaikkoja, niin ratkaisun tavoitteena on, että mahdollisimman moni työllistyisi Transvalin eri toimipisteissä senkin jälkeen, kun töitä ei Kilossa enää ole.

Transvalin toimitusjohtaja Risto Vilo sanoo Pam-lehdelle, että Transval on kasvanut paljon. Vaikka työtä pyritään etsimään pääkaupunkiseudulta mahdollisimman monelle, niin on mahdotonta sanoa, kuinka monelle sitä on.

”Uskon, että pystymme työllistämään Kilon jälkeenkin satoja”, Vilo sanoo.

Transval on Suomen suurin sisälogistiikkapalveluja tarjoava konserni, eli se hoitaa tuotantolaitoksen sisällä tapahtuvia materiaalivirtoja. SOK:n tytäryhtiö Inex Partners vastaa logistiikasta S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavaraketjuille.

Teksti: Marja Ikkala

Uusinta uutta