Uutinen - 20.02.2014 klo 16.00

Suomen hotellitarjonta monipuolistuu

(Pam-lehti/mara-ala) Vanhoja kiinteistöjä muutetaan hotelleiksi Helsingissä ja Rovaniemellä, Marriott-ketju investoi Tampereelle ja Gibraltarilla avataan pian suomalainen laivahotelli.

(Pam-lehti/mara-ala) Alkuvuoden hotelliuutiset lupaavat entistä monipuolisempia työ- ja matkailumahdollisuuksia.

Tampere ilmoitti maanantaina valinneensa tontinluovutuskilpailussa Tampere-talon viereen rakennettavan hotellin operoijaksi yhdysvaltalaisen Marriott-hotelliketjun, jolla ei vielä ole hotelleja Suomessa. Tavoitteena on rakentaa 13-kerroksinen 170 huoneen hotelli vuosien 2015­­-2017 aikana.

Tampere-talon tiedotteen mukaan Marriottin tulo Suomeen on merkittävä asia, sillä brändillä on 38 miljoonaa kanta-asiakasta. Marriott suunnittelee myös 270 huoneen hotellia Espoon West Endiin.

Rovaniemellä City Hotelin omistajat suunnittelevat keskustassa sijaitsevan Kauppalantalon muuttamista hotelliksi. Hankkeelle myönnettiin rakennuslupa tammikuun lopussa, kertoi Lapin Kansa.

Vanhoja toimistotaloja muutetaan hotelleiksi myös Helsingissä. Royal Ravintolat kertoi hiljattain saneeraavansa Kasarmintorin kupeessa sijaitsevan toimitalon 130 huoneen hotelliksi. Ensi vuonna avautuvan Hotelli lilla Robertsin paikalla toimi viimeksi poliisiasema. Lisäksi Royal Ravintolat laajentaa Hotel Havenia ja rakentaa Fabianinkadulle uuden 70 huoneen hotellin.

Vantaalla puolestaan Sokos Hotels aikoo laajentaa Hotelli Vantaata Tikkurilassa sekä Hotelli- ja kylpyläkeskus Flamingoa yhteensä noin 300 lisähuoneella.

Uusia suomalaishotelleja aukeaa tänä vuonna myös maan rajojen ulkopuolella. Tallinnassa Viru-hotellin yhteyteen tulee 93 huoneen Solo Sokos Hotel Estoria, jonka huoneet esittelevät Sokos Hotelsin mukaan erilaisia tarinoita Virosta.

Hotellihankkeista eksoottisin on Turussa ja Naantalissa vaikuttavan Sunborn-konsernin laivahotelli Gibraltarilla. Yhtiön mukaan Gibraltarille varta vasten rakennettu viiden tähden hotellilaiva on pitkälti suomalaista suunnittelua. Superjahdissa on 190 huonetta ja sen yhteyteen tulee kasino.

Tallinnan ja Gibraltarin hotellit on tarkoitus avata kevään aikana.

Josetta Nousjoki

 

 

Teksti: Josetta Nousjoki

 

Uusimmat

Suosituimmat