Uutinen - 29.01.2016 klo 12.58

Tarja Halonen SASKille: Suomen maine huolestuttaa

Kolumbialaisen moniyritysliiton Uniónin puheenjohtaja Luz Marina Diaz (oik.) ja presidentti Tarja Halonen tapasivat Jumbo-marketin työntekijöitä Medellinissä.

Kolumbialaisen moniyritysliiton Uniónin puheenjohtaja Luz Marina Diaz (oik.) ja presidentti Tarja Halonen tapasivat Jumbo-marketin työntekijöitä Medellinissä.

Entinen presidentti on huolissaan siitä, miten pakkolait ja kehitysyhteistyön rajut leikkaukset vaikuttavat Suomen maineeseen maailmalla.

Nykyhallituksen keinot Suomen nostamiseksi taantumasta huolestuttavat, sanoi entinen presidentti, PAMin kunniajäsen Tarja Halonen Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskuksen SASKin sekä PAMin ja STTK:n järjestämällä matkalla Kolumbiassa.

– Olen huolissani Suomen poliittisesta profiilista sekä pakkolakien että kehitysyhteistyöleikkausten osalta. Viimeiset 15 vuotta ovat olleet tavattoman myönteisiä aikoja edustaa Suomea, koska meillä on ollut hyvä maine. Sitä ei kannata menettää, Halonen pohtii SASKin julkaisemassa haastattelussa.

Hän totesi, että nyt Suomen tilanteesta ollaan ihmeissään maailmalla.

– Maailmanlaajuisesti verrattuna hallituksen toimia on vaikea selittää. Vaikka Suomella kuinka on taloudellisia vaikeuksia, ne otetaan poliittisena suunnanmuutoksena. Olen kuitenkin optimisti, eiköhän tästä vielä opita!

Halonen pitää ammattiyhdistysliikkeen solidaarisuustyötä tärkeänä ja oli positiivisesti yllättynyt suomalaisten järjestöjen saavutuksista Kolumbiassa.

– Olen iloinen siitä, että suomalaiset keskusjärjestöt tekevät SASKin kautta yhteistyötä. Se näkyy myös Kolumbiassa.

Entinen tasavallan presidentti tekee yhä tiivistä yhteistyötä Suomen ulkoministeriön kanssa. Hän vaikuttaa muun muassa useissa YK-järjestöissä.

Lisätty PAM ja STTK matkan järjestäjiksi 1. kappaleessa klo 14.27

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat