Koulutus - 13.12.2019 klo 11.40

Tarvetta digiosaamisen päivittämiseen? – nyt on mahdollisuus koulutukseen

Digitalisaatio jyllää myös kaupan työpaikoilla. Kuva: Gettyimages

Janne Laulumaa ja Kim Katainen opettavat ensi vuoden puolella työntekijöille digitaitoja Googlen rahoittamassa hankkeessa. Myös palvelualan yritykset voivat nyt ilmoittautua mukaan.

Digitaalinen murros muuttaa työtehtäviä. Uudet sovellukset tehostavat työtä, mutta joka toinen meistä tarvitsee digitaalisten taitojen opetusta, jotta työnteko sujuu uusien järjestelmien kanssa.

”Duunari ei helposti liputa ja tuo julki epävarmuuttaan, mutta meistä kolmasosaa uusi tietotekniikka myös ahdistaa", Janne Laulumaa sanoo.

Työväen Sivistysliiton projektipäälliköistä Janne Laulumaasta ja Kim Kataisesta koostuva koulutuskaksikko käärii pian hihat ja ryhtyy opettamaan työyhteisöjä eri puolilla Suomea.

He kertovat, että luottamusmiehen kannattaa ottaa heihin yhteyttä, mikäli omassa yrityksessä työntekijöiltä ja työnantajalta löytyy kiinnostusta 14 tunnin ”nano-koulutukseen". Tähän koulutukseen ei tarvitse sitoutua tutkintoon asti ja mukaan mahtuu vielä!

Mitä FutureFit-koulutusohjelma käytännössä tarkoittaa?

”Ideana on, että porukka koulutetaan työajalla”, Laulumaa kertoo.

Tavoite on antaa henkilöstökoulutusta noin 30–35 teollisuuden, logistiikan ja palvelualan yrityksessä eli toimialoilla, joissa digitaalinen murros jyllää.

Valmista opetussuunnitelmaa ei ole, vaan kouluttajat kuuntelevat ensin, mistä ryhmä on kiinnostunut ja mitä oppia se haluaa saada. Ei myöskään haittaa, vaikka henkilöt ovat eri tasolla tietotekniikan osaamisessa.

18–24 henkilön ryhmät saavat opetuksen 2–4 koulutuspäivän aikana. Koulutukset ajoittuvat ensi vuoden alusta kevääseen. Kataisen mukaan mukaan voi ilmoittautua vielä matkan varrella. Opetus on ilmaista mahdollisia matkakuluja myöten, mutta työnantajan tulee mahdollistaa se, että opetus tapahtuu työajalla.

PAMin koulutuspoliittinen asiantuntija Mikko Laakkonen ei ole vastaavia hankkeita juuri nähnyt. Hän suosittelee palvelualan työyhteisöjä tarttumaan nyt tilaisuuteen.

”Tämä on erinomainen mahdollisuus, joka työpaikoilla kannattaa käyttää”, Laakkonen kannustaa.

Janne Laulumaa ja Kim Katainen tulevat kouluttamaan työporukoita, jotka haluavat digikoulutusta ottaa vastaan.

FutureFit-koulutusohjelma

  • Hakukonejätti Googlen yleishyödyllisen Google.org-järjestön rahoittama, brittiläisen innovaatiosäätiö Nestan hallinnoima hanke digitaitojen parantamiseksi viidessä Euroopan maassa.
  • Suomessa hanketta junailee koulutusorganisaatio Työväen Sivistysliitto, mutta mukana ovat myös SAK ja uusia oppimismetodeja etsivä Demos Helsinki. Ammattiliitoista mukana ovat PAMin lisäksi Teollisuusliitto ja Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT.

Teksti: Marja Ikkala

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle