Koulutus - 13.08.2019 klo 13.00

Tarvitsetko parannusta suomen kielen taitoosi?

”Suomen kieli voi tuntua vaativalta oppia arjessa, kun englannilla pärjää monessa työpaikassa. Viikoittaiset tapaamiset tarjoaa kuitenkin hyvän paikan oppia ja saada vertaistukea kielen opiskeluun", sanoo PAMin koulutussuunnittelija Marjut Pihonen-Randla. Kuva: Anna Autio.

PAM kouluttaa syksyllä – vahvista kielitaitoasi suomen kielen kursseilla PAMissa. Hakeudu mukaan viimeistään 19.8.

PAM tarjoaa vieraskielisille jäsenille suomen kielen opetusta kurssimuodossa jo kymmenettä vuotta. Kurssit aloittavat vuosittain keväisin ja syksyisin.

Opi Suomea on kurssi, jonka tavoitteena on oppia käyttämään suomea arjen työkielenä. Kurssilaiset tutustutetaan myös suomalaisen työelämän tapoihin ja sääntöihin. Kurssilla opiskellaan suomen kieltä, lukemista ja kirjoittamista.

”Kurssin tavoitteena on oppia käyttämään suomea arjen työkielenä. Kurssin päättyessä opiskelija saa todistuksen, jossa kerrotaan, mitä hän on opiskellut”, kertoo PAMin koulutussuunnittelija Marjut Pihonen-Randla.

Helsingin kurssilla ensimmäisellä kerralla syyskuun alussa järjestetään pakollinen tasotesti, jonka jälkeen kurssilaiset jaetaan kolmeen ryhmään tason mukaan. Ryhmät tapaavat viikoittain samaan aikaan aina joulukuun puoleen väliin asti.

”Perinteeksi on muodostunut, että alkeet-ryhmässä aloitetaan ihan perusteista. Opetellaan ensimmäisiä suomen kielen sanoja, fraaseja ja kysymyksiä.

Vaikeimmassa kehittyneimmässä ryhmässä lausutaan joskus jopa runoja suomeksi”, kertoo Pihonen-Randla.

Hän jatkaa:
”Suomen kieli voi tuntua vaativalta oppia arjessa, kun englannilla pärjää monessa työpaikassa. Viikoittain tapaavat ryhmät tarjoavat kuitenkin hyvän paikan oppia ja saada vertaistukea kielen opiskeluun”.

Koulutussuunnittelijan mukaan PAMissa on pitkät perinteet suomen kielen kursseista.
”Tämä on jo kymmenes vuosi, kun suomen kielen kursseja järjestetään Helsingissä. Kurssit ovat olleet suosittuja ja ryhmien määrää on vuosien aikana lisätty”.

Suomen kielen koulutusta on tarjolla vaihtelevasti myös muualla Suomessa.
”Esimerkiksi tänä syksynä järjestetään suomen kielen kurssi ensimmäistä kertaa Oulussa Pohjois-Suomen alueen jäsenille”, Pihonen-Randla mainitsee.

Helsingin kurssien hakulomakkeessa voit arvioida myös omaa suomen kielen taitoa. Hakulomake löytyy PAMin kurssikalenterista sekä englanniksi ja suomeksi.

Koulutussuunnittelija muistuttaa lopuksi näistä:
• Hakuaika päättyy 19.8.
• Kurssin tasotestiin kutsutaan noin 50 hakijaa
• Kutsut testiin lähetetään 23.8.

Tutustu lähemmin kurssiohjelmaan täältä. 

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 klo 10-14

Membership services in English

030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English

030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle