Tiedote - 22.05.2013 klo 09.00

PAM ja Kiinteistöpalvelut ry tuomitsevat siivousalan yritysten rikkeet

Tiistaina uutisoitiin työsuojeluviranomaisen tarkastuksessa ilmenneistä työturvallisuusrikkomuksista yksittäisissä siivousalan yrityksissä. PAM ja Kiinteistöpalvelut tuomitsevat rikkeet yhteisessä tiedotteessaan.

Tiistaina uutisoitiin työsuojeluviranomaisen tarkastuksessa ilmenneistä työturvallisuusrikkomuksista yksittäisissä siivousalan yrityksissä. Rikkeet olivat kohdistuneet pääsääntöisesti ulkomaiseen työvoimaan. Muun muassa yksi yrityksistä oli osallistunut Helsingin kaupungin järjestämään ikkunanpesu-urakan kilpailutukseen.

Kiinteistöpalvelut ry ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ry tuomitsevat jyrkästi näiden siivouspalvelualan yritysten toiminnan. Järjestöt muistuttavat lain edellyttämästä tilaajan velvollisuudesta tarkistaa sopimuskumppanin taustat.

- Ostajan tulisi tilaajavastuulain velvoitteiden lisäksi huolehtia siitä, että sopimuskumppani todella noudattaa alan työehtosopimuksia ja hoitaa työnantajavelvoitteensa. Palveluita on mahdollista ostaa reilusti, sanoo PAMin 1. varapuheenjohtaja Jaana Ylitalo.

Kiinteistöpalvelut ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat mukana valtakunnallisessa harmaan talouden tiedotuskampanjassa ja tekevät töitä harmaan talouden kitkemiseksi.

- On todella valitettavaa, että yksittäisten toimijoiden rikkeet uhkaavat pilata koko vastuullisesti toimivan yrityskentän ja alan maineen, toteaa Kiinteistöpalvelut ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kiinteistöpalvelualalla ei ole lakisääteistä velvoitetta työntekijöiden veronumerokäytännölle, mutta Kiinteistöpalvelut ry on ottanut sen oma-aloitteisesti käyttöön jäsenyrityksissään jo maaliskuussa 2013.

- Liiton jäsenyritykset ovat myös velvollisia rekisteröitymään Tilaajavastuu.fi-palveluun yritys- ja alihankintatietoineen, kertoo Gramén.

 

 

Teksti: Timo Piiroinen

 

Uusimmat

Suosituimmat