Tiedote - 04.12.2014 klo 11.00

PAMin Ann Selin: Naiset saatava miesten kanssa samalle viivalle työelämässä

On korkea aika antaa kaikille samat mahdollisuudet sukupuolesta riippumatta, sanoo Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin. Selin puhuu torstaina 4.12. Palvelualojen maailmanliitto UNI Global Unionin naiskongressissa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa.

- Naisten kykyjä ei vieläkään hyödynnetä maailmassa tarpeeksi. Siitä huolimatta, että meitä on puolet väestöstä ja meillä on puolet inhimillisestä pääomasta, Selin sanoo.

Selinin mukaan pitäisi olla jo itsestään selvää, ettei sukupuolella ole väliä siinä, miten meihin suhtaudutaan esimerkiksi työpaikalla, kotona, yhteiskunnassa ja liitoissa.

- Esimerkkinä mainittakoon, että vaikka naisten osuus korkeakoulutetuista on kasvanut valtavasti, tämä ei näy työmarkkinoilla. Tiedämme myös, että naiset eivät ole samalla viivalla miesten kanssa, kun on kyse palkoista ja päätöksentekoasemista.

Esimerkiksi 46 prosentissa maailmanlaajuisten suuryritysten hallituksista ei ole naisia. Verkostoitumista pitäisi parantaa, mutta jos naisten määrä ei muuten nouse, ei myöskään kiintiöiden pitäisi olla Selinin mielestä poissuljettu vaihtoehto. Lisäksi naisten pitäisi pyrkiä yhtiöissä yhä enemmän liiketoimintavastuuseen sen sijaan, että he hakeutuisivat pelkästään perinteisiin henkilöstöhallinnon tai viestinnän tehtäviin.

Myös ammattiyhdistysliikkeellä on tehtävää sukupuolten tasa-arvon lisäämisessä. UNI on asettanut tavoitteekseen, että molempien sukupuolten osuus pitäisi olla vähintään 40 prosenttia sen kaikissa toimielimissä. Selin on tyytyväinen, sillä tavoite on lähes saavutettu.

- Meidän naisten on autettava toisiamme etenemään myös ammattiliiton tehtävissä. Meidän on kannustettava naisia ryhtymään luottamushenkilöiksi sekä olemaan järjestäjiä, toimitsijoita ja asettumaan ehdolle liiton johtopaikoille.

Selin kehottaa naisia tukemaan toisiaan sekä heitä, jotka ovat vähemmistössä ja tarvitsevat apua.

– Minä patistan meitä kaikkia yhteistyöhön. Naisten puolesta toimiminen ei tarkoita sitä, että tekisi työtä miehiä vastaan, Selin päättää.

UNI Global Unionin naiskongressin (4.-5.12.) jälkeen Kapkaupungissa alkaa UNIn maailmankongressi (7.-10.12.) Keskiviikon 10.12. kokouksen päätöspuheenvuoron pitää presidentti Tarja Halonen. Samana päivänä UNIlle valitaan myös uusi puheenjohtaja, johon PAMin Ann Selin on ehdolla.

Lisää aiheesta:

Ann Selinin puhe UNI Global Unionin naiskongressissa

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat