Tiedote - 01.05.2015 klo 12.00

PAMin Niina Koivuniemi: Yrittämisen riskiä ei pidä kaataa työntekijöiden niskaan

Nyt jos koskaan työväenliike kaipaa yhteisöllisyyttä, joukkovoimaa ja rohkeutta olla heikomman puolella, sanoo Palvelualojen ammattiliitto PAMin Häme-Pirkanmaan aluepäällikkö Niina Koivuniemi.

Koivuniemen mukaan yleinen trendi on, että yrittämisen riski yritetään yhä suuremmassa määrin kaataa työntekijöiden niskaan.

- Yrittäjien toive nostaa työntekijöiden koeaika kuuteen kuukauteen on hyvä esimerkki riskin siirrosta, Koivuniemi huomauttaa.

Työpaikoilla käsketään luottamusmiesten toimia esimiehinä sekä laitetaan luottamusmiehiä kartoittamaan mahdollisia ulosmarssijoita.

- Luottamusmiehet ja -naiset, teitä käskee kenttä, työväki, ei työnantaja! Älkää menkö siihen lankaan, että kysytte joka asian työnantajalta tai liittojenne lakimiehiltä. Kysykää siltä joukkovoimalta, joka teillä on tukenanne. Työväeltä!

Koivuniemen mukaan PAMilla on tällä hetkellä Tampereella yt-myrskyn keskellä vähemmän riitajuttuja kuin koskaan.

- Perinteisellä työväen vahvalla alueella tämä kertoo työntekijöiden pelosta oman työpaikkansa puolesta, Koivuniemi sanoo.

Vakiduunia, ei nollasopimuksia

Operaatio Vakiduuni -kampanjan aktiivit ovat laittaneet vireille kansalaisaloitteen, jonka tarkoitus on lopettaa nollatuntisopimukset. Aloitteessa vaaditaan, että työnantaja joutuu määrittämään työsopimusta solmittaessa minimituntimäärän. Alle 18 tunnin viikkotuntimäärän voi mennä vain, jos työntekijä niin haluaa vaikkapa opiskelujen takia.

- Jo yli 40 000 on ottanut kantaa ja allekirjoittanut aloitteen. Lähetetään selkeä viesti hallitusneuvottelijoille, että haluamme vakiduunia, emme nollatuntisopimuksia.

- Suomi saadaan nousuun sillä, kun työnantajat toimivat rehellisesti, kantavat itse yrittämisen riskit ja työntekijät tekevät työn niillä säännöillä, jotka on yhdessä sovittu, Koivuniemi päättää.

PAMin Häme-Pirkanmaan aluepäällikkö Niina Koivuniemi puhuu perjantaina 1.5. Tampereen Jugendtorilla kello 11.55 alkavassa vappujuhlassa. Koivuniemi puhuu vappupäivänä myös Sastamalassa Raiviossa (Vammalan teatteritalo) kello 14.00.

Lisätietoa:

Niina Koivuniemen vappupuhe

Operaatio Vakiduunin kansalaisaloite

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat