Tiedote - 25.11.2015 klo 10.00

Palvelualojen ammattiliitto Lahden MM-kisojen yhteisökumppaniksi

Pohjoismaisten hiihtolajien vuoden 2017 MM-kisojen järjestäjä Lahti Events ja Palvelualojen ammattiliitto PAM sopivat yhteistyöstä. PAM on mukana rakentamassa tapahtumasta suurta kansanjuhlaa ja mahdollistamassa tapahtuman ensiluokkaisen palvelun. Vapaaehtoisten haku kisoihin on käynnistynyt.

Hiihdon MM-kisat tulee olemaan yksi Suomen satavuotisjuhlavuoden suurimmista tapahtumista. Sen läpiviemiseen ja vieraiden kisakokemuksen luomiseen tarvitaan noin 2 000 vapaaehtoista kaikille tapahtuman sektoreille tapahtuma-alueen rakentamisesta aina avajaisohjelman tuotantoon.

– MM-kisat on ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään läheltä kansainvälisen suurtapahtuman järjestäminen. Uskomme, että saamme tapahtumaamme runsaasti uutta vapaaehtoisväkeä ja pystymme sitä kautta siirtämään vapaaehtoistyön perinnettä seuraaville sukupolville, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

Uraauurtava yhteistyö PAMin kanssa

Ammattiliiton ja urheilutapahtuman yhteistyö on uutta ja poikkeuksellista. PAM haluaa olla mukana rakentamassa kansainvälisesti merkittävää urheilutapahtumaa yhdessä kisaorganisaation kanssa.

- Haluamme mahdollistaa kisoissa maailman parhaan palvelun, joka tarkoittaa hyvin koulutettuja ja ammattitaitoisia työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Kisojen välityksellä haluamme olla myös mukana edistämässä Suomen matkailua, joten yhteistyölle on hyvät perusteet, kertoo PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

PAM tekee osaltaan kisoja tunnetuksi jäsenistölleen, luottamushenkilöilleen ja koko ay-liikkeelle, jotta mahdollisimman moni suomalainen, työporukka tai esimerkiksi ammattiosasto suuntaa kisojen aikana Lahteen.

PAM auttaa kisajärjestäjiä Paras palvelu -koulutuksen suunnittelussa ja sen sertifioinnissa ja kannustaa jäsenistöään, palvelualojen ammattilaisia, hakeutumaan kisojen eri tehtäviin. PAM on myös selkeyttänyt palkatun työn ja vapaaehtoistyön rajoja. Ilman vapaaehtoistyötä kisoja olisi mahdoton järjestää.

- Meille on tärkeää, että on selkeää, mitkä työt tehdään vapaaehtoisten ja mitkä palkatun henkilöstön toimesta, Selin sanoo.

MM-kisat luovat myös mielikuvaa Suomesta kansainvälisesti ja vaikuttavat siten suoraan matkailuelinkeinon menestymiseen.

- Haluamme osaltamme edistää matkailua ja Suomen mainetta houkuttelevana matkailumaana, painottaa Selin.

Ainutlaatuinen kokemus ja oppia työelämään

Vapaaehtoiseksi voi hakea, jos on täyttänyt 16 vuotta ja on kiinnostunut kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä. Minimiaika vapaaehtoistyölle on MM-kisoissa viisi päivää ja MM-esikisoissa kaksi päivää. Kielitaidon osalta minimivaatimus on joko suomen tai englannin kielen taito. Vapaaehtoisille järjestetään sekä koulutustapahtuma että verkkokoulutus, jotka suunnitellaan yhdessä PAMin ja Lahden ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan opiskelijoiden kanssa.

– Haluamme tarjota vapaaehtoisille palkkioksi muutakin kuin kisapipon, eli tavoitteenamme on kasvattaa jokaisen vapaaehtoisen osaamista niin, että heillä on siitä myöhemmin hyötyä siviilielämässään, kertoo vapaaehtoistyön päällikkö Jenni Pehkonen.

– Meillä on jo valmiiksi Lahden Hiihtoseuran yli tuhannen hengen vapaaehtoisjoukko, joka on vuosikaudet vastannut Salpausselän kisojen järjestämisestä. Vapaaehtoistyön uudistamisen ohella on tärkeää saada siirrettyä vuosikymmenien aikana Lahteen kertynyttä tietotaitoa uusille vapaaehtoissukupolville, toteaa Pehkonen.

Vapaaehtoiseksi voi hakea MM-kisojen nettisivuilla osoitteessa lahti2017.fi.

 

Uusimmat

Suosituimmat