Yhteiskunta - 25.11.2020 klo 11.43

Toinen korona-aalto haastaa palvelualat

Koronan toinen aalto kääntää työttömyyden kasvuun arvioi PAMin tutkimuspäällikkö Antit Veirto. Kuva: Eeva Anundi

Koronapandemian toinen aalto uhkaa kääntää matkailu- ja ravintola-alan työttömyyden jälleen kasvuun. Kevään ja kesän pahimmista huippulukemista on tultu alas, mutta trendissä on jälleen nähtävissä muutosta huonompaan.

Tilastokeskus julkaisi uusimman työvoimatutkimuksensa tiistaina 24.11. Kuluvan vuoden keväällä pandemian aiheuttamien poikkeusolojen seurauksena työttömyys kasvoi rajusti matkailu ja ravintola-alalla.

"Kesällä alan työttömyystilanne kääntyi parempaan suuntaan, kun pandemiatilanne oli maassamme hyvin hallinnassa. Tosin missään vaiheessa työttömyys ei ole ehtinyt laskea alkuvuoden tilanteeseen. Tuoreimmat tilastot kertovat, että pandemian toisen aallon vahvistuminen ja sen vaatimat rajoitustoimet alkoivat jo lokakuussa näkyä alalla työttömyyden kääntymisenä kasvuun", sanoo PAMin tutkimuspäällikkö Antti Veirto.

PAM on peräänkuuluttanut erityisesti matkailualalle selkeitä ja toteuttavissa olevia sääntöjä sekä matkailijoille helposti ymmärrettäviä turvallisuusohjeita. Liitto on painottanut STM:lle antamassaan lausunnossa, että julkisen vallan rajoitusten tulisi olla oikeassa suhteessa kilpailijamaihin sekä mahdollistaa testattujen henkilöiden turvallisen matkustamisen Suomeen.Lue PAMin lausunto STM:lle luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta.

Lue koronan vaikutuksista PAMin jäseniin. PAMin koronavälitilinpäätöksestä löydät tietoa koronapandemian vaikutuksista palvelualojen yrityksiin ja työllisyyteen. Sisältöä on päivitetty loppusyksyn osalta

 

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle