Uutinen - 08.03.2013 klo 11.30

Putzi-peli näyttää, millainen hoppu kerrossiivoojalla voi olla

Ehditkö sinä kävellä tunnissa 9,6 kilometriä? Aika harva ehtii, sillä normaalilla kävelytahdilla ihminen kävelee 4,8 kilometriä tunnissa, sekin ilman taakkoja ja tasaisella alustalla. Siivousalalla homma menee kuitenkin toisin. PAMin uudessa Putzi-pelissä voit testata, ehditkö hoitaa kerrossiivoojan päivätyöt, kun kello käy ja pomo hengittää niskaan.

Siivousalalla työntekijöiltä edellytetään usein nopeutta, joka vastaa 9,6 kilometrin matkaa tunnissa. Työnantaja saattaa vaatia, että kerroshoitajan pitää siivota esimerkiksi 30 huonetta 6 tunnissa. Normaalilla työtahdilla työntekijä ehtii tuossa ajassa siistiä kuitenkin vain 15 huonetta.

PAM on nyt julkaissut kerrossiivoojan työtä kuvaavan pelin, jossa voit testata, selviätkö sinä hommasta. Kerää pullot, siivoa hotellihuoneet ja laivan hytit. Ja muista, että kello käy ja pomo hengittää niskaan.

Peli on auki osoitteessa www.putzi.fi.

Peli toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 9, Firefox, Opera, Chrome ja Safari.

Normaali työtahti vs. liian kireä tahti

Siivoojan työaikaa voidaan mitata ns. normaalijoutuisuudella. Se tarkoittaa työtahtia, johon pitäisi pyrkiä - siis työn normaalina pidettävää suoritusaikaa. Jos kerroshoitaja joutuu tekemään työtä tuplanopeudella, hän todennäköisesti myös palaa loppuun tuplanopeudella. Työntekijät jaksavat ja pysyvät työssä pidempään, kun työ on mitoitettu oikein.

Normaali työtahti: Kerroshoitaja ehtii siivota 25 minuutin aikana yhden 18 neliömetrin kokoisen huoneen.

Liian kireä työtahti: Oletus, että kerroshoitaja ehtii 25 minuutin aikana siivota kaksi 18 neliömetrin huonetta.

 

 

Teksti: Mirka Mäntylä

 

Uusimmat

Suosituimmat