Uutinen - 18.09.2013 klo 14.00

Tiimari hakeutuu konkurssiin

Askartelu- ja sisustustarvikkeita myyvä Tiimari jättää konkurssihakemuksen. Tämä on PAMille suru-uutinen, PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen kuvaa.

Askartelu- ja sisustustarvikkeita myyvä Tiimari hakeutuu konkurssiin. Konkurssihakemuksen jättävät sekä konsernin emoyhtiö Tiimari Oyj Abp sekä vähittäiskauppaliiketoimintaa Suomessa harjoittavaa Tiimari Retail Oy.

Yhtiön mukaan se ei ole neuvotteluissa onnistunut varmistamaan riittävää lisäpääomarahoitusta jatkaakseen toimintaansa. Tiimarin myynnin kehitys on jatkunut negatiivisena kuluvan vuoden aikana.

Tiimarin johto arvioi, ettei yrityssaneerauskaan olisi auttanut turvaamaan liiketoiminnan jatkuvuutta. Yhtiön mukaan vähittäiskaupan alan toimijoiden myyntitilastojen mukaan negatiivinen kehitys vähittäiskaupan alalla Suomessa jatkuu.

Tiimari pahoittelee, että taloudellinen epävarmuus ja vähittäiskaupan kysynnän heikkeneminen ovat tehneet riittämättömiksi ne toimenpiteet, joita on viime vuosina tehty muun muassa yhtiön kannattavuuden saavuttamiseksi.

- Olemme erityisen pahoillamme yhtiön henkilöstön ja heidän perheidensä, Tiimarin asiakkaiden, yhtiön osakkeenomistajien sekä yhtiön muiden rahoittajien ja intressiryhmien puolesta, että vaihtoehtoja konkurssihakemusten jättämiselle ei löydetty, yhtiö muotoilee tiedotteessaan.

"PAMille suru-uutinen"

Palvelualojen ammattiliiton 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen on konkurssiuutisesta pahoillaan.

- On aina surullista, kun yksi ihminen menettää työpaikkansa. Nyt työpaikkansa menettää useampi sata - tämä on meille suru-uutinen.

Julkusen mukaan kertoo vallitsevasta taloustilanteesta, että teollisuus vähentää ensin työntekijöitä ja palvelualan yritykset seuraavat perässä. Hän on kuitenkin luottavainen palvelualojen tulevaisuuden suhteen.

- Näen tulevaisuudessa valoa kaupan osalta. Tämä syksy pitää jaksaa ponnistella, ja siihen vaaditaan kaikkien panosta. Mitään huippunäkymiä ei varmaan ole odotettavissa, mutta ensi vuonna alkaa jo helpottaa, Julkunen uskoo.

Tiimarilla oli kesäkuun lopussa 176 myymälää Suomessa ja Baltiassa 19.

Lisää aiheesta:

Jos työnantaja menee konkurssiin - ohjeita työntekijälle

Kirjoittanut: Annemari Anttila

Uusimmat

Suosituimmat