Uutinen - 29.01.2014 klo 13.25

Vuokrafirma oppisopimuskouluttaa ravintola-alalle

Yritykset ulkoistavat paitsi henkilöstön rekrytointia, myös koulutusta, kertoo Pam-lehti. Henkilöstöpalveluyritys StaffPoint kouluttaa palvelualojen ammattilaisia oppisopimuskoulutuksella.

Maaliskuussa valmistuu oppisopimuksella tarjoilijoita, jotka on kouluttanut Stadin ammattiopisto, henkilöstöpalveluyritys StaffPoint ja lentoasemalla ravintoloita pyörittävä SSP Finland. Joukko aikuisia ammatinvaihtajia ja työnhakijoita on aloittamassa kokkikoulutuksen lähes samalla reseptillä. Oppilaitos on Haaga-Perho.

Tavanomaisessa oppisopimuskoulutuksessa on yksi lenkki vähemmän. Opiskelija tekee työjaksot siinä yrityksessä, johon hän solmii työsopimuksen. Nyt työsopimus tehdään StaffPointin kanssa, mutta työ SSP:llä. Siellä tulevia kokkeja opettavat SSP:n vuoromestarit, jotka saavat ohjaajakoulutuksen Haaga-Perhossa.

StaffPoint-konsernilla on meneillään myös muun muassa merkonomin oppisopimuskoulutuksia eri ravintolaketjujen kanssa. Konsernissa työelämäkoulutusta järjestää sen valmennusyksikkö Spring House.

SSP:n henkilöstökoordinaattori Eeva Nieminen sanoo yrityksen käyttävän StaffPointia, koska se tunnetumpana tavoittaa useampia työnhakijoita. SSP:n henkilöstöstä noin neljännes on vuokratyöntekijöitä. He tekevät pääosin täyttä työaikaa. Osa siirtyy ajan myötä talon omille palkkalistoille.

Henkilöstöpalveluyrityksistä onkin tullut isoja rekrykanavia. Oppisopimuskoulutuksissa yrityksiä houkuttaa StaffPointin toimialajohtaja Markko Saukkosen mukaan myös paperisodan pieneneminen.

Lue lisää uudistuneesta Pam-lehdestä 1/2014, joka ilmestyy perjantaina 31.1.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat