Uutinen - 10.04.2014 klo 17.50

Kauneudenhoidon nuoret taitajat palkittiin Lahdessa

Ammatillisen koulutuksen Taitaja2014-tapahtumassa kilpailtiin Suomen mestaruuksista 44 eri lajissa.

Kauneudenhoidon Suomen mestaruuden vei Essi Juntunen Oulun seudun ammattiopistosta. Toiseksi tuli Viktoria Kazarina Porvoon ammattiopistosta ja kolmanneksi Maisa Keski-Kuha Espoon Omniasta. Voittajat saivat rahapalkinnot.

Jyväskylän ammattiopistosta toukokuussa kosmetologiksi valmistuva Moona Seppänen jäi kisoissa viidenneksi, mutta on silti tyytyväinen suoritukseen.

”On ollut mukava reissu ja olen oppinut paljon uutta, esimerkiksi uusista tuotteista ja esiintymisestä. Nyt pystyn kyllä työskentelemään paineen alla ihan missä vain”, Seppänen kertoi torstai-iltana, heti tulosten julkistamisen jälkeen.

Kauneudenhoitokilpailuissa oli tehtäviä kaikista ammattitutkinnon eri osista. Teemana olivat käsin tehtävät hoidot ja luomumateriaalit. Konehoitoja ei tehty lainkaan. Taitoja mitattiin kasvohoidossa, vartalonhoidossa ja ehostuksessa. Lisäksi oli ihonhoidon ohjaustehtävä, jossa kilpailijat pitivät aktiivijääkiekkoilijoille, Lahden Pelicansin A-junioreille, ohjaustuokion jalkasyndrooman eli jalkasienen ehkäisystä. Myyntitehtävässä kilpailijoiden piti esitellä tuotteita asiakkaille messuolosuhteissa.

”Hankalin oli ehkä vartalohoito, koska siinä piti muistaa niin monia asioita ja käytössä oli uudet tuotteet. Helpoimpia minulle olivat tehtävät, joissa piti puhua, kun olen tällainen esiintymiseen taipuvainen”, Seppänen mietti.

Valtaosalle kilpailijoista myyntitehtävä oli kuitenkin vaikein, koska siinä piti soveltaa ja etsiä asiakkaita itse, kertoo kauneudenhoitokilpailuja järjestänyt lajivastaava Mari-Anne Laamo.

Laamo kehui osallistujien ammattitaitoa. ”Työskentely näytti hyvältä ja osallistujat olivat kovasti harjoitelleet. Näihin kilpailuihin valmentaudutaan kouluissa huolella, ja valmentajilla on iso rooli”, Laamo sanoi.

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2014 järjestettiin Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa yli 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpaili ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Mukana oli useita pamilaisia aloja ja osallistujia. Finalistit olivat valikoituneet mukaan semifinaaleihin osallistuneen noin 1800 nuoren joukosta.

Josetta Nousjoki

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat