Uutinen - 17.04.2014 klo 09.45

SAK: Kesätyöpaikat vähenemässä

(Pam-lehti/työsuhde) Kesätyöpaikkojen määrä on tänäkin kesänä vähenemässä, ennakoi SAK:n kysely luottamusmiehille. Palvelualojen työttömyyskassan tilastot vahvistavat, että työllisyystilanne on vaikea. 

(Pam-lehti/työsuhde) Kesätyöpaikkojen määrä on tänäkin kesänä vähenemässä, ennakoi SAK:n kysely luottamusmiehille. Luottamusmiespaneelin vastausten mukaan 29 prosenttia työnantajista olisi vähentämässä kesätyöntekijöiden määrää ja vain kuusi prosenttia lisäämässä. Yksityisillä palvelualoilla kuitenkin 70 prosenttia yrityksistä palkkaa väkeä kesäksi.

Kesätyöpaikkojen määrä olisi vähenemässä jo toista vuotta peräkkäin. Viime vuonna 26 prosenttia työnantajista aikoi vähentää kesätyöntekijöitä palkkalistoillaan.

"Ensimmäisen työkokemuksen tarjoaminen nuorelle on arvokas teko. Sillä voi jatkossa olla ratkaiseva merkitys hänen työllistymiselleen", korostaa SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela, joka toivoisi yritysten vielä harkitsevan nuorten työllistämistä.

Työllisyystilanne on kuitenkin tällä hetkellä vaikea. Palvelualojen työttömyyskassassa oli maaliskuussa yli 17 000 ansiopäivärahan saajaa, lähes 2000 enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan. Luku on myös korkein sitten kevään 2001. Ennen taantumaa vuonna 2008 luku käväisi jopa alle kymmenessä tuhannessa.

Tuomas Lehto

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat