Uutinen - 08.08.2014 klo 15.40

Turvatiimin yt:t päätökseen

Korkeintaan 80 henkilötyövuotta vastaavia kustannussäästöjä tavoitellut yritys arvioi pääsevänsä tavoitteisiinsa.

Turvallisuus- ja vartiointialalla toimivan Turvatiimi Oyj:n kesäkuussa aloittamat, vartiointiliiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Yhtiö kertoo asiasta pörssitiedotteessaan.

Irtisanomisilta tuskin vältytään, vaikka yritys ei vielä kerro neuvottelujen lopullisista henkilöstövaikutuksista sen tarkemmin. Tiedotteessa todetaan vain, että neuvottelutulos tuottaa yritykselle neuvottelujen tavoitteiden mukaiset säästöt.

Alun perin neuvotteluesityksessä Turvatiimi arvioi, että neuvotteluissa tavoiteltaisiin korkeintaan 80 henkilötyövuoden vähennystä ja 1,2 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Neuvottelujen mukaiset toimenpiteet toteutetaan 22. syyskuuta mennessä, jolloin selviää myös mahdollisten irtisanottujen määrä.

Vahvasti kilpailutetulla ja toimeksiantosopimusten rytmissä kulkevalla alalla yritysten henkilöstötarve voi muuttua nopeastikin, vaikka Turvatiimi nyt ilmoittaakin hakevansa pysyviä säästöjä. Henkilötyövuosien vähennyslaskuun voivat toki vaikuttaa myös työntekijöiden työsuhteiden osa-aikaistamiset.

Matias Manner

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat