Uutinen - 01.10.2014 klo 13.25

Aslakista tulee Aura – kuntoutuksen voi nyt räätälöidä tilanteensa mukaan

Kela kehittää työikäisille uutta yksilöllistä Aura-kuntoutusmallia. Se korvaa aiemmin käytössä olleet Aslak- ja Tyk-kuntoutukset. Kelan mukaan joustava malli huomioi entistä paremmin esimerkiksi määräaikaiset työntekijät.

Aura-kuntoutuksessa asiakkaalla on aiempaa enemmän mahdollisuuksia räätälöidä kuntoutus oman tilanteensa mukaan. Kuntoutujan tilanne kartoitetaan kuntoutuksen alussa, ja sen perusteella hänelle valitaan sopiva yhdistelmä avo- ja laitosmuotoista koulutusta. Aura-kuntoutus voidaan toteuttaa lyhyt- tai pitkäkestoisena.

Kelan mukaan myös työnantaja ja työterveyshuolto sitoutetaan kuntoutukseen aiempaa paremmin. Suunnittelija Leena Penttinen Kelan kuntoutusryhmästä sanoo, että nykypäivän työelämä vaatii kuntoutukselta yhä enemmän joustavuutta. Moni ei voi olla työstä pois pitkiä jaksoja kerrallaan.

- Räätälöintimahdollisuus palvelee sekä työntekijää että työnantajaa. Joustava kuntoutuspolku tarjoaa kuntoutujalle myös avopäiviä ja käyntikertoja. Näin se huomioi myös esimerkiksi yrittäjät ja määräaikaiset työntekijät, Penttinen sanoo.

Lue lisää Kelan ammatillisista kuntoutuspalveluista

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat