Uutinen - 01.12.2014 klo 14.49

Kauppojen aukioloajat loppuvuonna

Kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni itsenäisyyspäivänä, joulupäivänä ja loppiaisena. Eri puolille Suomea on kuitenkin myönnetty aukioloihin poikkeuslupia.

Joulukuu ja vuodenvaihde tuovat mukanaan monia juhlapäiviä, jolloin kaupat ovat auki poikkeuksellisesti:

- Itsenäisyyspäivänä 6.12. kaikki kaupat ovat kiinni.

- Sunnuntaina 7.-21.12. alle 400 neliön kokoiset päivittäistavaramyymälät saavat olla vapaasti auki ja suuremmat vähittäiskaupat kello 12–21.

- Jouluaattona kaupat voivat olla auki kello 7-12. Joulupäivänä kaupat ovat kiinni. Tapaninpäivänä pienet myymälät voivat olla auki neljä tuntia kello 8-18 välillä.

- Sunnuntaina 28.12. pienet kaupat voivat olla auki vapaasti, muut kello 12–18.

- Uudenvuodenaattona 31.12. pienet myymälät voivat olla auki kello 7-18, isot kello 7-18. Uudenvuodenpäivänä 1.1. kaupat ovat kiinni.

- Maanantaina 5.1. pienet myymälät voivat olla auki vapaasti, muut vähittäiskaupat kello 7-21. Loppiaisena 6.1. kaupat ovat kiinni.

Aluehallintovirasto on myöntänyt eri puolille Suomea lupia pitää vähittäiskaupat auki loppiaisena 6. tammikuuta. Poikkeuslupa heltisi Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle sekä ensimmäistä kertaa Porvooseen. Lupia on myönnetty myös Etelä- ja Pohjois-Savoon sekä joihinkin Keski-Suomen kuntiin. Lisäksi luvan ovat saaneet osittain Turun ja Tampereen seudut.

Lisäksi Pohjois-Karjalassa Tohmajärven, Kiteen ja Joensuun alueella voi harjoittaa vähittäiskauppaa kaikkina viikonpäivinä, kirkolliset ja muut juhlapäivät mukaan lukien, kello 7-21 välisenä aikana. Lieksan alue sai osittaisin poikkeusluvan, joka ei koske ns. tavallisia sunnuntaita. Lupa on voimassa 31.12.2016 saakka.

Etelä-Karjalassa vähittäiskauppaa saa harjoittaa kirkollisina ja muina juhlapäivinä maanantaista sunnuntaihin kello 7-21 välisenä aikana. Päätös koskee Lappeenrannan, Imatran, Parikkalan, Ruokolahden ja Rautjärven raja-aluekuntia. Lupa on voimassa vuoden 2015 loppuun saakka.

Tarkemmin poikkeusluvista Kaupan liiton sivuilla

Vähittäiskaupan aukioloajat 2014

PAM ei hyväksy Etelä-Karjalan alueelle myönnettyä poikkeuslupaa

 

Suosituimmat