Uutinen - 31.03.2015 klo 10.07

Ammattiosastot: Nollatuntisopimusten käytöstä luovuttava, osa-aikaisille minimituntimäärä

PAMin 14 ammattiosastoa toteaa julkilausumassaan, etteivät ne halua palkankorotusneuvotteluiden alkavan keskusjärjestötasolla ennen kuin nollatuntisopimusten käytöstä luovutaan ja osa-aikaisille työntekijöille tarjotaan työsopimusta, jossa on minimituntimäärä.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin Helsinki-Uusimaan ammattiosastot korostavat julkilausumassaan työntekijöiden oikeutta oikeudenmukaisempaan työsopimukseen ja tulotasoon. Julkilausumaa tukevat 14 PAMin Helsinki-Uusimaan ammattiosastoa sekä viisi muiden liittojen ammattiosastoa.

- Emme voi hyväksyä nollatuntisopimuksia emmekä aiesopimuksia, jotka solmitaan käytännössä yhden työvuoron mittaisiksi. Työntekijöille pitää tarjota selkeitä ja toimeentulon turvaavia laillisia työsopimuksia, julkilausumassa todetaan.

Mikäli työsopimus määritellään osa-aikaiseksi, tulee sopimukseen ammattiosastojen mukaan sopia kirjallisesti myös vähimmäistuntimäärä. Ammattiosastot vaativat myös vuokratyöntekijöille kirjallisesti sovittua vähimmäistuntimäärää.

Ammattiosastot eivät toivo palkankorotusneuvotteluiden alkamista keskusjärjestötasolla ennen kuin nollatuntisopimusten käytöstä luovutaan ja osa-aikaisille työntekijöille tarjotaan työsopimusta, jossa on minimituntimäärä. Osastot vaativat pikaista ratkaisua epäkohtiin.

- Työnantaja rikkoo työrauhaa ja halveksii voimassaolevia sopimuksia käyttäessään nollatuntisopimuksia ja muita työsopimusmuotoja, joita ei tunneta työlainsäädännössä, julkilausumassa todetaan.

Julkilausumaa kannattavat PAMin ammattiosastot edustavat yli 36 500 palvelualojen työntekijää.

Lue koko julkilausuma täältä.

 

Uusimmat

Suosituimmat