Uutinen - 14.09.2015 klo 09.02

PAM kehottaa kaikkia palvelualojen työntekijöitä osallistumaan poliittiseen mielenilmaukseen

PAM kehottaa kaikkia palvelualojen työntekijöitä osallistumaan poliittiseen mielenilmaukseen

Jokaisella on oikeus osallistua poliittiseen mielenilmaisuun, vaikka ei pääsisikään Helsingin Rautatientorille.

Oikeus ilmaista mieltä katsotaan työntekijöiden perusoikeudeksi, ja se on tunnustettu perustuslaissa. Työntekijöillä on siis aina laillinen oikeus toimeenpanna poliittinen mielenilmaus, jolla pyritään vaikuttamaan laajemmin yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Poliittista mielenilmausta ei voi rajoittaa työrauhavelvollisuudella ja siitä ei tarvitse esimerkiksi ilmoittaa etukäteen.

Palkansaajien yhteinen poliittinen mielenilmaus on perjantaina 18.9. klo 11.00 – 13.00 Helsingin Rautatientorilla. Paikalle on järjestetty bussikuljetuksia ympäri Suomen. Tarkempaa tietoa löytyy PAMin ja SAK:n nettisivuilta sekä Facebookin StopNyt -tapahtumasivulta. Perjantaille järjestettävistä yhteiskuljetuksista on tehty koonti tapahtuman fb-sivulle.

PAM kehottaakin kaikkia palvelualojen työntekijöitä osallistumaan mielenilmaukseen lopettamalla työnteon perjantaina klo 11.00 – 13.00 välisellä ajalla tai siksi ajaksi, kun osallistuu Helsingin Rautatientorilla olevaan mielenilmaisuun.

Mielenilmaisuun lähtiessä on huolehdittava normaaleista työn lopettamistöistä ja ilmoitettava lähtiessä työnantajalle. Työnantaja ei saa syrjiä tai painostaa mielenilmaukseen osallistuvia. Työnantajalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta maksaa palkkaa poissaolon ajalta. Mielenilmauksen jälkeen tulee palata töihin ennalta laaditun työtuntiluettelon mukaisesti.

Mielenosoituksen lisäksi voi lähettää viestiä Sipilälle, Soinille ja Stubille. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi-adressin, jossa puolustetaan sopimisen oikeutta ja vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä.

PAMin verkkopalveluun päivitetään mielenilmauksen liittyvää ajankohtaista tietoa sekä usein kysyttyjä kysymyksiä.

PAMin ohjeet mielenilmaisuun osallistumisesta - kysymyksiä ja vastauksia
Facebookin StopNyt –tapahtumasivut

 

Suosituimmat