Uutinen - 23.10.2015 klo 12.16

Tukon Logisticsin työntekijöillä mielenilmaus Keravalla

Tukon Logisticsin työntekijöillä mielenilmaus Keravalla

Tuko Logisticsin Keravan varasto- ja logistiikkatyöntekijät osoittavat tänään mieltään tekemällä kaikki vuorokauden työvuorot kolmetuntisina.

Syynä on työnantajan päätös irtisanoa 28 työntekijää, kun vaadittaviin säästöihin olisi työntekijöiden mielestä päästy esimerkiksi lomautuksilla tai vähentämällä alihankintaa. Työnantaja kertoi yt-neuvottelujen tuloksesta eilen torstaina.

Tukolla on Keravalla yli 400 varasto- ja logistiikkatyöntekijää. Pääluottamusmies Kim Savolaisen arvion mukaan mielenilmaukseen osallistuu heistä noin 90 prosenttia.

- Ikinä torppaa ei saada täysin tyhjäksi, mutta uskon, että mielenilmaus etenee hyvällä mallilla.

Tuko Logistics teettää osan varastopuolen töistä alihankintana mm. Baronalta. Työnantaja kertoi yt-neuvottelujen seurauksena vähentävänsä alihankinnan työntekijöistä saman prosentin kuin yrityksen omasta henkilöstöstä. Savolainen on tämän suhteen skeptinen.

- Sitä on vaikea todellisuudessa valvoa. Pelkona on, että vain omaa henkilöstöä syödään, ja se korvataan vuokratyövoimalla.

Työntekijäpuoli olisi ennemmin hakenut säästöjä viiden viikon lomautuksista tai vähentämällä alihankintaa. Työnantajan mukaan lomautuksia ei kuitenkaan voitu järjestää.

- Nyt säästöt toteutuvat osittain vasta vuonna 2017. Jos niitä olisi haettu lomautuksista ja töitä olisikin tullut arvioitua enemmän, lomautukset olisi voitu perua, Savolainen sanoo.

Mielenilmaus alkoi torstaina ja perjantain välisenä yönä kello 01.00, ja se kestää koko perjantain. Lauantaina töihin tullaan normaalin työvuorolistan mukaan.

 

Suosituimmat