Uutinen - 02.12.2015 klo 09.52

PAMin joulukiertue jakaa työelämätietoa kauppakeskuksissa

PAMin joulukiertue jakaa työelämätietoa kauppakeskuksissa

PAMin aluetoimitsija Tanja Suomilammi (vas), Tokmannin luottamusmies Hannu Visuri sekä ammattiosastoaktiivi Pirjo Hovi-Hairisto käynnistivät joulukiertueen Turun Skanssissa.

PAMin joulukiertue kiertää joulukuussa Lounais-Suomen ostoskeskuksissa. Kiertue pyrkii tavoittamaan erityisesti nuoria työntekijöitä ja jouluapulaisia. Katso kiertueaikataulu ja tule moikkaamaan!

PAMin joulukiertue kiertää joulukuussa Lounais-Suomen suurimmissa kauppakeskuksissa 2.12.–16.12. Kampanjalla pyritään tavoittamaan erityisesti nuoria työntekijöitä ja jouluapulaisia – viime vuosina kauppa on työllistänyt joulun alla vuosittain keskimäärin 5 000 nuorta.

PAMin ständillä on asiantuntijoita kertomassa PAMin jäsenyydestä ja vastaamassa työsuhdekysymyksiin. Mukana on myös PAMin aktiiveja esittelemässä ammattiosastonsa tai työpaikkansa toimintaa. Jaossa on työelämätietoa ja -materiaaleja, ja nopeimmat saavat mukaansa myös PAMin logolla koristetun joulupiparin. PAM on paikalla kullakin paikkakunnalla kello 9-20.

PAMin joulukiertueen aikataulu:

ke 2.12. Skanssi, Turku
pe 4.12. Hansa, Turku
ke 9.12 Mylly, Raisio
to 10.12 Puuvilla, Pori
ke 16.12 Plaza, Salo

Joulukauppa työllistää tuhansia nuoria

Viime vuosina kauppa on työllistänyt joulun alla vuosittain keskimäärin 5 000 nuorta. Työtuntien määrä palkansaajaa kohti on kasvanut vuoden lopulla keskimäärin 7 prosenttia.

Kauppojen varsinainen joulusesonki alkaa veronpalautusten ja itsenäisyyspäivän tienoilla. PAMin aloista joulusesonki työllistää kaupan alan lisäksi mm. kotisiivouksen sekä ravintola- ja catering-alan työntekijöitä. Tarkkoja laskelmia jouluapulaisten määrästä ei ole, sillä lyhytaikaisia työntekijöitä palkataan usealla eri nimikkeellä. Moni työllistyy loppuvuodesta lyhyisiin määräaikaisiin työsuhteisiin, minkä lisäksi joulusesonki näkyy monen osa-aika- ja vuokratyöntekijän sekä nollatuntisopimuslaisen työtuntien lisääntymisenä.

Työelämätietoa nuorille:

Nuorten palkkamääräykset kaupan alalla
Nuorten palkat marava-aloilla
Alle 18-vuotiaan työehdot

 

Uusimmat

Suosituimmat