Uutinen - 22.04.2016 klo 12.22

Turvabisnekset uusiksi

Turvallisuusalan jätti G4S toimii yli sadassa maassa. Suomen toiminnot ovat nykyään norjalaisen Sector Alarmin omistuksessa. Kuva: iStockphoto

Turvallisuusalan jätti G4S toimii yli sadassa maassa. Suomen toiminnot ovat nykyään norjalaisen Sector Alarmin omistuksessa. Kuva: iStockphoto

Turvallisuusalan markkinat ovat menneet Suomessa tänä vuonna uuteen järjestykseen. G4S:n ja Turvatiimin pääluottamusmiehet odottavat ensi viikolla alkavia yt-neuvotteluja rauhallisin mielin.

Norjalainen Sector Alarm osti tammikuussa suuren suomalaisen Turvatiimin. Helmikuussa se osti oli tätäkin suuremman G4S Suomen. Tämä kauppa edellytti kilpailuviraston siunausta, ja se tuli maaliskuussa.

G4S:llä ja Turvatiimissä totutellaan nyt siihen, että kahden yrityksen vartijat ovat työkavereita. Uusi yhteinen isäntä, Sector Alarm, kasvaa vauhdilla: se on ostanut neljässä vuodessa yhdeksän yhtiötä.

G4S:n pääluottamusmies Toni Lindgren vastaa vielä puhelimeen: ”G4S Lindgren.” Yrityksen verkkosivuille lävähtää kuitenkin jo Sector Alarmin tunnukset.

Lindgren sanoo odottavansa alkavien yt-neuvottelujen selkeyttävän tilannetta, sitä, millaisella organisaatiolla lähdetään eteenpäin. Henkilöstön tunnelmat ovat tällä hetkellä hänen mukaansa ehkä vähän ristiriitaiset, mutta kuitenkin positiivisuuden puolelle mennään.

- En näe henkilöstön määrän vähentämisen tarvetta, Lindgren arvioi. Hän sanoo, että Turvatiimillä ja G4S:llä on omat kohteet, ja jos vähennyksiä lainkaan tulee, niiden määrä jäänee hyvin pieneksi.

Turvatiimin pääluottamusmies Markku Sojakka sanoo, ettei yrityskauppa sinänsä ole aiheuttanut vartijoille yt-lain mukaisia toimenpiteitä. Alkavat neuvottelut ovat lainmukainen seuraus isosta yrityskaupasta, jossa kaksi organisaatiota yhdistetään.

- Ei pelota, Sojakka sanoo.

Suomen G4S työllistää noin 1 800 ihmistä. Yritys tuottaa mm. arvokuljetus- ja valvontapalveluita ja turvallisuusteknisiä ratkaisuja. Turvatiimi työllistää yli 1000 työntekijää, ja ilmoittaa tuottavansa erilaisia turvallisuuspalveluita ja –ratkaisuja.

 

 

Teksti: Tiina Ritala

 

Uusimmat

Suosituimmat