Uutinen - 20.01.2017 klo 14.55

Hovioikeus: Työnantajan läpsäisy teki tekstiviesti-irtisanoutumisesta pätevän

Hovioikeus katsoi, että työntekijällä oli oikeus purkaa itse työsuhteensa ja että tekstiviestillä suoritettu irtisanoutuminen oli hyväksyttävä. Käräjäoikeus oli ollut toista mieltä.

Työntekijä oli purkanut työsuhteensa työnantajan autossa tapahtuneen välikohtauksen jälkeen. Työntekijän mukaan välikohtaus sai alkunsa, kun hän kertoi työnantajalle saaneensa opiskelupaikan ja irtisanoutuvansa työstään runsaan kuukauden varoitusajalla. Työntekijän mukaan työnantaja oli suuttunut, nimitellyt työntekijää typeräksi, uhannut tuhota hänen opiskelumahdollisuutensa ja läpsäissyt häntä kasvoihin.

Seuraavana päivänä työntekijä oli purkanut työsuhteensa tekstiviestillä. Työsopimuslain mukaan työntekijän on varattava työnantajalle tilaisuus tulla kuulluksi työsopimuksen purkamisen perusteista ja antaa mahdollisuus esittää oma kantansa. Tekstiviesti ei antanut mahdollisuutta tähän.

Silti Vaasan hovioikeus katsoi, että työsopimuksen purkaminen oli näissä olosuhteissa pätevä. Hovioikeuden mukaan työnantajan työntekijään kohdistama väkivalta riittää yleensä työsopimuksen päättämiseen ilman irtisanomisaikaa.

Hovioikeus otti lisäksi arvioissaan huomioon, että työntekijä oli ulkomaalaisena ja suomen kieltä taitamattomana ollut tavanomaista heikommassa asemassa, eikä hänen näytetty vaikuttaneen tilanteen kärjistymiseen.

Työnantajan kertomus poikkesi työntekijän kertomuksesta, mutta hovioikeus piti todisteiden perusteella työntekijän kertomusta luotettavampana.

 

 

Teksti: Solja Virkkunen

 

Uusimmat

Suosituimmat