Uutinen - 15.05.2017 klo 16.07

PAMille ja TURVAlle maksettavaksi hyvityssakko Avarn Securityn työnseisauksesta

PAM ja TURVA ovat saaneet maksettavakseen hyvityssakon Avern Securityn viime lokakuisesta ulosmarssista. Kuva: iStock Photo

PAM ja TURVA ovat saaneet maksettavakseen hyvityssakon Avern Securityn viime lokakuisesta ulosmarssista. Kuva: iStock Photo

Työtuomioistuin on määrännyt PAMin ja Turvallisuusalan ammattiliiton maksamaan hyvityssakkoa Avarn Securityn työntekijöiden lokakuisesta ulosmarssista. Hyvityssakon suuruus on 2500 euroa. Lisäksi liitot velvoitetaan korvamaan Palvelualojen työnantajat PALTAn oikeudenkäyntikulut 2750 euroa.

Avarn Securityn Jyväskylän hälytyskeskuksen työntekijät marssivat lokakuussa 2016 ulos työpaikaltaan. Syynä oli henkilöstössä koettu epäoikeudenmukainen kohtelu. Lopetettavan hälytyskeskuksen työntekijöiden mielestä uuden, Vantaalla sijaitsevan keskuksen työntekijät saivat työaikaan liittyviä etuja, joihin jyväskyläläisillä ei ollut mahdollisuutta.

Työntekijöiden lakko kesti hieman yli vuorokauden. Siihen otti osaa 20 TURVAn jäsentä. Työnantajapuolen mukaan työtunteja menetettiin noin 96. Lakko ei aiheuttanut vaaratilannetta, ja päivystystyö pystyttiin tekemään Vantaan toimipisteestä.

Työtuomioistuimen mukaan lakon vuorokauden mittainen kesto osoittaa, ettei TURVA ryhtynyt sen aikana riittäviin toimiin valvontavelvollisuutensa täyttämiseksi. PAMille ja TURVAlle määrätty hyvityssakko on suuruudeltaan on 2500 euroa. Liitot velvoitetaan korvaamaan Palvelualojen työnantajat PALTAn oikeudenkäyntikulut 2750 euroa.

 

 

Teksti: Mari Areva

 

Uusimmat

Suosituimmat