Yhteistoiminta - 05.11.2020 klo 12.05

Yrittäjä Niko Tiuraniemi haluaa parturi-kampaajille turvallisuutta ja hiusalalle arvostusta

Niko Tiuraniemi tunnetaan paitsi hiusyrittäjänä myös muusikkona. Kuva:Jukka Lampila

Muusikkonakin tunnettu Laulava Parturi Niko Tiuraniemi on hiusalan ensimmäinen yrittäjä, joka on sopinut yrityskohtaisen työehtosopimuksen PAMin kanssa.

The Parturi on 12 liikkeen ketju, jossa työskentelee nelisenkymmentä työsuhteista parturi-kampaajaa yhdeksässä kaupungissa. Muusikkonakin tunnettu Niko Tiuraniemi on yrityksen omistaja yhdessä Auli Erkkilän kanssa.

The Parturi (Nordic Men´s Hair) on ensimmäisen hiusalan yritys, joka on tänä syksynä sopinut yrityskohtaisen työehtosopimuksen PAMin kanssa. Tiuraniemi uskoo, että muita seuraa perässä:

”Meillä yrittäjillä on voimakas halu parantaa kampaajien asemaa, ja voimassa oleva työehtosopimus on yksi sellainen toimi, Tiuraniemi sanoo kotonaan Tampereella.

”Mikään sopimus ei varmasti takaa täydellistä sopusointua tai huikeita palkannousuja, mutta se varmistaa sentään perusasioita, kuten sairausajan palkan, lomarahat ja lisät”, hän pohtii.

"Työntekijöiden oikeusturvan ja tasapuolisen kohtelun vuoksi on hyvä, että joku taho sanoo, että palkat täytyy pitää kohdallaan siltä varalta, jos kaikki työnantajat eivät sitä muista ", Tiuraniemi sanoo ja viittaa työntekijöitä edustavaan PAMiin.

Alan pitkä ja vakiintunut neuvotteluperinne katkesi, kun Suomen Hiusyrittäjät irtisanoi hiusalan yleissitovan työehtosopimuksen päättymään 30.10.2018.  PAM haluaa nyt yhteistyötä yritysten kanssa siksi, että neuvotteluosapuolta ei ole ainakaan toistaiseksi löytynyt työnantajärjestöistä. 

 

Tasapuolisuutta tessillä

Niko Tiuraniemen mielestä työehtosopimuksen turva muistuttaa  työnantajaa osaltaan työntekijöiden tasapuolisesta ja puolueettomasta kohtelusta.

”Muutoin pikkufirmassa paremmat edut saa se, joka tuo firmaan eniten rahaa. Se, joka yrittää enemmän muttei pysty samaan, voi hyvinkin saada huonoa kohtelua osakseen.”

Facebookin kantaaottavissa päivityksissään Tiuraniemi on kritisoinut muun muassa Paras työntekijä –palkintoja. Paras tarkoittaa samaa kuin ”tekeehitonpaljonrahaayritykselle”. Hänen mielestään kaikki me työntekijät ansaitsemme diplomin.

Alan opiskelijat puolestaan tarvitsevat hänen mukaansa varmuuden siitä, että taitoa vaativa käsityöammatti antaa toimeentulon niin, että energiaa jää työn lisäksi vielä johonkin muuhunkin.

Niko Tiuraniemen mielestä työntekijälle pitää jäädä töiden jälkeen energiaa johonkin muuhunkin. Kuva:Jukka Lampila

 

Hiusalalle arvostusta

Tiuraniemi on entinen kampaamotuotteiden maahantuoja, joka kiinnostui hiusalan työstä ja kävi parturi-kampaajan opinnot. Alun epäröinnin jälkeen hiusalasta tuli hänelle sydämen asia.

”Parturi-kampaajakouluni alkua varjosti omat ja muiden ennakkoluulot alaa kohtaan, mutta kohta jo ihmettelin, eivätkö muut opiskelijakaverit huomaa alan mahtavuutta. ” 

Hän on työnsä ohessa kiertänyt ammatillisissa oppilaitoksissa puhumassa hiusalasta opiskelijoille ja opettajille. Hän on ollut perustamassa Kampaajaradio-mediaa, jonne kerätään muun muassa videoita ja parturi-kampaajien haastatteluja. Ydinteemana kaikessa on hiusalan arvostuksen nostaminen.

Työehtosopimusta hän perustelee muun muassa sillä, että yrityksen täytyy ensin huolehtia siitä, että työntekijöillä on turvallista ja hyvä olla.

”Sen jälkeen suhtautuminen asiakkaisiin tulee automaattisesti terveeksi. Työntekijä pystyy hoitamaan hankalatkin asiakastilanteet, jos kokee, että meillä on hyvä tiimi.”

Niin työnantajan kuin työntekijän on saatava nauttia työn tuloksesta. 

”Onnistunein tilanne on, jos molemmat, sekä työntekijät että yrittäjä, saavat ansion ja yritys on vielä kannattava, jotta pystyy huolehtimaan velvoitteensa yhteiskunnalle.”

 

Muusikko ja lauluntekijä

Muusikolle ja lauluntekijälle on kertynyt ajokilometrejä muutenkin kuin liikkeestä toiseen kiertämisestä.  

Tiuraniemi on käynyt radioasemilla puhumassa esikoisalbumistaan Heikompi kuin muut, joka julkaistiin viime vuonna. Musiikki on ollut keino käsitellä vaikeita aiheita. Paljon soitettu Helvetti-kappale kertoo aikuisen alkoholismista lapsen silmin.

Niko Tiuraniemi harjoittaa yhteistyötä monien tahojen kanssa, niin ammattiliiton, ammatillisten oppilaitosten kuin radioasemien kanssa. Hän ottaa yhteyttä myös presidenttiin, jos tarve vaatii. Kuva: Jukka Lampila

Lappilaistaustainen mies sanoo, että ihmiset ovat aina yhtä arvokkaita, vain toimenkuvat vaihtuvat.

”Ajattelen, että olemme kaikki kuin saman nuotion ääressä. Toinen osaa etsiä polttopuut ja toinen paistaa paremmin makkarat.”

Korona on ravistellut paitsi parturi-kampaamoalaa myös hänen henkilökohtaista elämäänsä. Epätoivon hetkiin hän joutui, kun vaimo jäi koronan rajoituksissa jumiin kotimaahansa Marokkoon, kaikkiaan seitsemäksi kuukaudeksi.

Tiuraniemi kirjoitti presidentille sähköpostin, jonka aloitti sanoilla ”Terve Sauli.”

Myös The Parturi –ketjun työntekijämäärä on pienentynyt yt-neuvottelujen tuloksena.  Koko alalla on liikkeitä lopetettu ja työntekijöitä irtisanottu. Onko epidemia huono aika sopia työehtosopimuksesta?

”Aina tulee eteen joku huono vaihe, jos hyvää hetkeä jää odottamaan, niin sellaista ei tule.”

 

Lue lisää täältä.

Teksti: Marja Ikkala

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle