Muokattu: 21.08.2018 - 11:17

Avainsanat: Koulutus

Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry

Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry on järjestö, joka toteuttaa kulttuuri- ja opintotoimintaa yhdessä jäsentensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa. KSL ry ylläpitää KSL-opintokeskusta, joka on valtakunnallinen vapaan sivistystyön aikuisoppilaitos. KSL-opintokeskuksen oppilaitosluvan ja rahoituksen myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö. Opintokeskuksen toimintaa säätelee laki vapaasta sivistystyöstä.

KSL-opintokeskuksen koulutus pohjautuu järjestöoppimiseen, yhteiskunnalliseen oppimiseen ja kulttuurioppimiseen. Koulutusten ja opintokerhojen sisällöt painottuvat kansalaisaktiivisuuden lisäämiseen, järjestötoiminnan osaamisen kehittämiseen sekä yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseen.

KSL:n koulutukset 2018

Katso kurssitarjonta ja ilmoittaudu: KSL:n kurssikalenteri

Kaikkia kursseja tuetaan. Maksamme osallistumismaksusi kurssille. Sinun maksettavaksesi jää matkakulut.
Tulosta lista vuoden 2018 kursseista tästä.

Koulutukset 2018

EUROT OJENNUKSEEN
Talouden ymmärtäminen helpottaa järjestön toiminnan suunnittelua ja toteuttamista. Koulutuksesta saat perustiedot siitä, miten järjestön taloutta tulee hoitaa ja millaista on hyvä taloussuunnittelu. Samalla tutustut myös kirjanpitolainsäädäntöön ja järjestön kirjanpitoon. Koulutus sopii pienten järjestöjen taloudenhoitajille ja muille taloudesta vastaaville.
Toteutus: Kaksi lähipäivää (14 ot)
Kouvola 10.-11.3.2018
Jyväskylä 6.-7.10.2018


PÄTEVÄ PUHEENJOHTAJA
Saat peruskatsauksen puheenjohtajan rooliin ja tehtäviin sekä vinkkejä ryhmän ohjaamiseen. Koulutus sopii erityisesti järjestön tai ammattiosaston uusille puheenjohtajille tai varapuheenjohtajille.
Toteutus: Yksi lähipäivä (7 ot)
Tampere la 17.3.2018


JÄRJESTÖ SOSIAALISESSA MEDIASSA
Tutustut sosiaalisen median kenttään ja otat haltuun oman järjestösi tarpeisiin sopivat välineet niin ulkoiseen kuin sisäiseenkin viestintään. Koulutus sopii pienten järjestöjen ja ammattiosastojen viestintää tekeville.
Toteutus: Yksi lähipäivä (7 ot)
Oulu
la 10.3.2018
Tampere
la 13.10.2018


ESIINTYMISJÄNNITYS KURIIN
Opit olemaan esiintymistilanteessa oma itsesi ja hallitsemaan esiintymiseen liittyvää jännitystä. Saat oivalluksia ja työkaluja esimerkiksi uusien ihmisten kohtaamiseen, puheen pitämiseen tai keskustelutilaisuuteen osallistumiseen. Koulutus sopii kaikille.
Toteutus: Yksi lähipäivä (7 ot)
Helsinki
la 9.3.2018 klo 9-16
Oulu
la 6.10.2018


KOULUTTAJAKOULUTUS
Kouluttajakoulutuksessa saat tietoa aikuisesta oppijana sekä opit erilaisia tapoja ohjata aikuisten ryhmää.
Kouluttajakoulutus on suunnattu erityisesti KSL-opintokeskuksen freelance-kouluttajiksi haluaville sekä KSL:n kurssitukea saavien järjestöjen kouluttajille, mutta myös muut kouluttamisesta kiinnostuneet voivat hakea mukaan.
Toteutus: Neljä lähipäivää (28 ot)
Helsinki
la-su 21.-22.4. sekä 26.-27.5.2018


TOIMINNALLISUUTTA KOKOUKSIIN JA KOULUTUKSIIN
Opit valitsemaan kokouksiin, koulutuksiin ja muihin tilaisuuksiin sopivia toiminnallisia menetelmiä, jotka lisäävät osallisuutta, auttavat ymmärtämään, kehittävät itsetuntoa ja tuovat kaikkien osallistujien osaamisen hyödynnettäväksi. Toiminnalliset menetelmät edistävät ryhmän dialogisuutta ja avointa keskustelua vaikeistakin aiheista. Nämä menetelmät sopivat mainiosti ohjaajien, kouluttajien, puheenjohtajien ja muiden ryhmien kanssa toimivien työvälineeksi.
Toteutus: Yksi lähipäivä (7 ot)
Oulu
la 5.5.2018
Tampere
la 29.9.2018

Uusimmat

Suosituimmat