Muokattu: 28.04.2017 - 11:09

Avainsanat: Luottamusmies, Työsuojeluvaltuutettu, Nuoret

Kesätyöntyöntekijät saapuvat - muistilista luottamushenkilöille

Kesätyöntekijät saapuvat työpaikoille perinteisesti touko-kesäkuussa. Luottamushenkilön on tärkeää muistaa, että kyseessä voi olla nuoren ensimmäinen työpaikka. Siksi on erityisen tärkeää mennä esittäytymään ja ottaa kesätyöntekijät lämpimästi vastaan. Myös työsopimus kannattaa tarkastaa yhdessä kesätyöntekijän kanssa.

Muistilista:

- Mene esittäytymään ja juttelemaan kesätyöntekijöille. On tärkeää, että nuoret otetaan avosylin vastaan ja he tietävät, ketkä työpaikan luottamushenkilöt ovat.

- Tarkista yhdessä kesätyöntekijän kanssa, että työsopimus on allekirjoitettu ja että työehdot ovat kunnossa. Työsopimukseen on syytä kirjata ainakin palkan määrä, työaika, työtehtävät ja työsuhteen kesto, sovellettava työehtosopimus sekä määräaikaisuuden peruste.

- Huolehdi, että kesätyöntekijä saa työhön riittävän perehdytyksen. Perehdytyksessä tulee ottaa huomioon työntekijän koulutustausta, ammatillinen osaaminen ja työkokemus. Työnantaja on velvollinen antamaan ohjausta esimerkiksi työpaikan olosuhteista, koneiden tai laitteiden toimintatavoista ja työturvallisuudesta.

- Kerro kesätyöntekijälle työpaikan käytännöistä ja mahdollisesta työpaikkatoiminnasta.

- Ole kesätyöntekijöiden tavoitettavissa ja vastaa heidän kysymyksiinsä.

- Laita Kesäduunari-infon puhelinnumero vaikka työpaikan ilmoitustaululle. Maksuton kesäduunari-info tarjoaa apua työelämään liittyvissä asioissa numerossa 0800 179 279. Palvelu on auki toukokuusta elokuun loppuun.

Uusimmat

Suosituimmat