Muokattu: 13.03.2017 - 12:26

Liikkuvuusavustus

Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen liikkuvuusavustusta, joka korvaa työmatka- ja muuttokuluja. Työttömyyskassa tutkii avustuksen edellytykset itsenäisesti. Liikkuvuusavustus on veronalainen etuus ja sitä on haettava ennen työsuhteen alkua.

Liikkuvuusavustusta maksetaan työttömyysetuuteen oikeutetulle henkilölle, joka vastaanottaa vähintään 2 kuukautta kestävän työn. Työtä tulee olla vähintään 18 tuntia viikossa. Työn on oltava työsuhteessa tehtävää eli liikkuvuusavustusta ei makseta, jos kyseessä on yritystoiminta.

Kokoaikatyössä edestakaisen työmatka-ajan on oltava työsuhteen alkaessa keskimäärin yhteensä yli 3 tuntia päivässä ja osa-aikatyössä keskimäärin yhteensä yli 2 tuntia päivässä.

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen. Siihen ei makseta lapsikorotusta eikä korotusosaa. Etuutta maksetaan viideltä päivältä viikossa työsuhteen alkamisesta lukien. Avustusta maksetaan 30 päivän ajalta, jos työsuhteen pituus on 2 kuukautta. Jos työsuhteen pituus on 3 kuukautta, etuutta maksetaan 45 päivältä ja vähintään 4 kuukautiseen työsuhteeseen etuutta maksetaan 60 päivän ajalta.

Uusimmat

Suosituimmat