Muokattu: 29.01.2018 - 14:43

Avainsanat: Koulutus, Luottamusmies

Luottamusmiesten koulutus

Oletko juuri tehtävään valittu?

Tutustu luottamusmiehen tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla tai osallistu oman alueesi järjestämään perehdytyspäivään. Verkossa tehtävään perehdytykseen pääset ilmoittautumalla verkkoperehdytykseen kurssikalenterin kautta.

Ole yhteydessä valintasi jälkeen oman alueesi PAMin aluetoimistoon, joka auttaa sinut alkuun. PAMin aluetoimistot järjestävät perehdytystilaisuuksia uusille luottamushenkilöille. Perehdyttäminen tuo ensi tietoa tehtävästä, työvälineistä ja oikeuksista. Perehdytystilaisuus auttaa myös yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Luottamusmiesten peruskurssille mahdollisimman pian

Peruskurssilla tutustutaan luottamusmiehen työhön tarkemmin. Työelämätietouden, työlainsäädännön ja työehtosopimuksen perusasiat tulevat myös tutuiksi. Kurssi kehittää yhdessä toimimista ja neuvotteluvalmiuksia ja se sisältää ennakkotehtävän ja välitehtävän. Kurssin kesto on 3 pv + 2 pv. Peruskurssi on yleensä palkallinen eli kuuluu työnantajan tuen piiriin (tarkista asia täältä).

- Koulutukseen haet aina sähköisesti ja tarvitse esimiehen hyväksynnän. Lue lisää muuttuneesta hakemisesta täältä

- Sinun tulee käydä ensin joko perehdytys alueellasi tai verkossa

- Hae aina ensisijaisesti alueellasi olevalle peruskurssille. Pääluottamustehtävää joko kokonaan vapautusajalla tai osittain hoitaville on myös oma koulutus Petäyksessä huhtikuussa.

Kevät 2018 luottamusmiesten peruskurssit:

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Helsinki 16.-18.1. 14.-15.2. 12.12.2017
Joensuu 23.-25.1. 21.-22.2. 20.12.2017
Turku 6.-8.2. 28.2.-1.3. 19.1.
Tampere 6.-8.3. 11.-12.4. 30.1.
Petäys pääluottamusmiehet 20.3.-22.3. 18.-19.4. 13.2.
Helsinki 25.-27.4. 14.-15.5. 21.3.

Luottamusmiesten jatkokurssille noin vuoden jälkeen peruskurssin suorittamisesta

Kun olet toiminut luottamusmiehenä jo noin vuoden verran peruskurssin suorittamisesta, suosittelemme jatkokurssin käymistä. Kurssilla syvennetään järjestö- ja työelämätietoutta sekä muita peruskurssin aiheita. Uusia aihealueita ovat yritystalous ja kansainvälisyys luottamusmiehen työssä. Koulutuksessa luottamusmies toteuttaa itsearvioinnin omasta työstään, saa vertaistukea sekä ohjaustukea jatkotyöhönsä. Kurssiin liittyy eri aiheisiin kuuluvia harjoituksia. Lisäksi koulutukseen liittyy ennakkotyö, kirjallinen välitehtävä ja yksi valmisteltu esitys itse valitusta aiheesta. Koulutuksen kesto 5 pv + 5 pv.

Jatkokurssi on yleensä palkallinen eli kuuluu työnantajan tuen piiriin (tarkista asia täältä).

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Petäys 5.3.-9.3. 16.-20.4. 4.2.2018
Helsinki 8.-12.10. 5.-9.11. 3.9.2018

Luottamushenkilöiden täydentävä koulutus

Jos olet jo käynyt luottamusmiehen peruskurssin, voit syventää ja päivittää osaamistasi täydennyskoulutuksessa esimerkiksi Kiljavan opistolla. PAMin tilaamien kurssien lisäksi voit valita Kiljavan kurssitarjonnasta yhden vapaavalintaisen lyhytkurssin vuosittain. Lisätietoja kursseista ja ajankohdista Kiljavan opiston sivuilta. Ilmoittaudu Kiljavan kursseille aina PAMin kurssisihteerin kautta: kurssisihteeri(at)pam.fi.

PAM järjestää luottamushenkilöille myös alakohtaista täydennyskoulutusta. Alakohtaisiin täydennyskoulutuksiin sinun tulee olla käynyt perus- sekä jatkokurssi. Alakohtaiset täydennyskoulutukset ovat jo hieman kokeneemmille luottamushenkilöille.

Osa täydentävistä kursseista saattaa kuulua työnantajatuen piiriin, jolloin sinulle maksetaan palkkasi suuruinen ansionmenetyskorvaus. Muutoin luottamushenkilöiden osallistumista tuetaan kurssipäivärahan ja -stipendin muodossa.

PAMin järjestämät täydennyskurssit vuonna 2018 löydät kurssikalenteristamme

Kiljavan opiston täydennyskoulutuksesta sekä PAMin tilaamat kurssit löydät listattuna täältä 

Uusimmat

Suosituimmat