Muokattu: 27.01.2017 - 15:32

Avainsanat: Koulutus, Luottamusmies, Työsuojeluvaltuutettu

Miten haet luottamushenkilökoulutukseen

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuksiin ilmoittaudutaan aluksi hakijaksi sähköisen jäsenpalvelun kautta, sekä sen jälkeen täyttämällä kurssihakemus, joka palautetaan sähköpostitse kurssisihteerille tai lähetetään osoitteeseen:

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry
kurssisihteeri
PL 54
00531 Helsinki

Huom! On tärkeää, että pyydät kurssihakemukseen työnantajaltasi merkinnät kohtiin, jotka käsittelevät ansionmenetystä ja opintovapaata. Samalla hakemuksella haetaan kurssin kaikille jaksoille, jos kurssi järjestetään useammassa osassa. Hakemusten tulee olla liitossa viimeistään viisi viikkoa ennen kurssin alkua.

Kurssille pääsysi varmistuu vasta, kun olet saanut n. 3 viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostiisi kurssikutsun. Mikäli kurssille ei mahdu, ilmoittaa kurssisihteeri siitä välittömästi hakijalle ja tarjoaa toista ajankohtaa.

Katso kurssikalenterista tulevien koulutusten ajankohdat. Myös PAMplus-lehdessä ilmoitetaan aina tulevat luottamushenkilökoulutukset.

(Kiljavan opiston koulutukseen ilmoittaudutaan aina PAMin kurssisihteerin kautta, ja niihin haettaessa tulee täyttää myös varsinainen kurssihakemus. Niiden osalta riittää, että hakemuksesi on liitossa viimeistään 3 viikkoa ennen kurssin alkua.)

Saatko kurssin ajalta palkkaa?

Osa luottamushenkilöiden koulutuksista on työnantajatuen piirissä, jolloin palkkasi suuruisen ansionmenetyskorvauksen maksaa työnantajasi. Luottamushenkilökurssien työnantajatuet löydät tästä

Jos työnantajasi ei maksa haluamallesi kurssille ansionmenetyskorvausta (palkkaa), tukee PAM osallistumistasi kurssille. Koulutuksen tuki riippuu kurssista sekä omista luottamustehtävistä.

Työantaja täyttää ansionmenetyslomakkeeseen nettopalkan. Ansionmenetystodistuspohjan voit ladata tästä

Lisäksi koulutustuista ja koulutukseen osallistumisesta on sovittu alakohtaisissa koulutussopimuksissa. Ne löytyvät useimmiten työehtosopimusten liitteenä: kaikki työehtosopimukset.

Jos on kysyttävää tuista, ota yhteyttä kurssisihteeriin: kurssisihteeri(at)pam.fi.

Aiheeseen liittyvät