Muokattu: 24.11.2017 - 15:48

Avainsanat: Koulutus, Luottamusmies, Työsuojeluvaltuutettu

Miten haet luottamushenkilökoulutukseen

Haku muuttuu vuodelle 2018 oleville kursseille

PAMin kursseille ei enää paperisia hakemuksia!

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuksiin ilmoittaudutaan aluksi hakijaksi kurssikalenterin kautta.

Ilmoittautuessasi luottamushenkilöiden koulutukseen sinun tulee tarkistaa esimiehesi nimi sekä sähköposti. Esimiehellesi lähtee ilmoittautumisesi jälkeen sähköposti automaattisesti, jossa pyydetään hyväksymään kurssille opintovapaa sekä tieto ansionmenetyksen/palkan maksamisesta. Varmista siis etukäteen, että voit osallistua kurssille. Varmista myös, että työnantajan edustaja, jolle tieto hakemuksestasi menee, on nimenomaan se henkilö, joka kurssin opintovapaan saa hyväksyä.

Jos koulutuksessa on useampi jakso, niin esimies myöntää samalla opintovapaan kaikkiin jaksoihin, jos kurssi järjestetään useammassa osassa.

Kurssille pääsysi varmistuu vasta, kun olet saanut n. 3 viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostiisi kurssikutsun. Mikäli kurssille ei mahdu, ilmoittaa kurssisihteeri siitä välittömästi hakijalle ja tarjoaa toista ajankohtaa.

Katso kurssikalenterista tulevien koulutusten ajankohdat. Myös PAM.FI lehdessä ilmoitetaan aina tulevat luottamushenkilökoulutukset.

Kiljavan opiston yleisille kursseille ilmoittaudutaan aina PAMin kurssisihteerin kautta, ja niihin haettaessa tulee täyttää myös varsinainen kurssihakemus. Kaikki Kiljavan kurssit löydät www.kio.fi

Saatko kurssin ajalta palkkaa?

Osa luottamushenkilöiden koulutuksista on työnantajatuen piirissä, jolloin palkkasi suuruisen ansionmenetyskorvauksen maksaa työnantajasi. Luottamushenkilökurssien työnantajatuet löydät täältä.

Jos työnantajasi ei maksa haluamallesi kurssille ansionmenetyskorvausta (palkkaa), tukee PAM osallistumistasi kurssille. Koulutuksen tuki riippuu kurssista sekä omista luottamustehtävistä.

Työantaja täyttää ansionmenetyslomakkeeseen nettopalkan. Ansionmenetystodistuspohjan voit ladata tästä

Lisäksi koulutustuista ja koulutukseen osallistumisesta on sovittu alakohtaisissa koulutussopimuksissa. Ne löytyvät useimmiten työehtosopimusten liitteenä.

Jos on kysyttävää tuista, ota yhteyttä kurssisihteeriin: kurssisihteeri(at)pam.fi.

Uusimmat

Suosituimmat