Muokattu: 16.01.2019 - 13:10

Avainsanat: Nuoret

PAMin nuorisovaliokunta

Mikä on nuorisovaliokunta?
Nuorisovaliokunta on PAMin hallituksen asettama, nuorten asioiden asiantuntijaelin, jossa nuoret vaikuttavat.. Nuorisovaliokunta vie nuorten asioita ja näkökulmia liiton päätöksentekoon ja on aktiivinen äänitorvi sekä alueella että valtakunnallisesti. Nuorisovaliokunta suunnittelee ja kehittää nuorten toimintaa ja näkyvyyttä niin PAMissa kuin sen ulkopuolellakin. Nuorisovaliokunta koostuu nuorten itse valitsemista jäsenistä alueilta, eikä siis ole mikään salakerho vaan toiminnassa jotta nuorten ääni kuuluu mahdollisimman hyvin. Vaikka tehtävä on tärkeä ja erittäin tärkeä, niin nuorisovaliokunnan on toiminta on ennen kaikkea kuitenkin nuorten näköistä ja heidän ohjaamaansa. Uusi nuorisovaliokunta valitaan aina syksyisin ja valinta tapahtuu PAMin nuorten ja opiskelijoiden suurtapahtuman Nuorisofoorumissa eli #pamnufo'ssa.

Mitä nuorisovaliokuntalaiset tekevät?
Voit bongata nuorisovaliokuntalaiset vastuutehtävissä mm. meidän valtakunnallisissa tapahtumissamme, jossa he esittelevät PAMin toimintaa ja keräävät sinulta ajatuksia ja kokemuksia. Jos haluat tietää lisää alueellasi järjestettävistä tapahtumista tai haluat lähteä valtakunnalliseen tapahtumaan, muttet vielä tunne ketään niin voit olla yhteydessä vaikka nuorisovaliokunnan edustajaan ja kysellä lisää. He auttavat sinua varmasti mielellään! Nuorisovaliokuntalaiset toimivat alueellaan nuorisovastaavien tukena ja ovat aktiivisesti sinuun yhteydessä. Nuorisovaliokunta kokoustaa noin 7 kertaa vuodessa , joista noin puolet kokouksista ovat Skypen välityksellä. Kokouksissaan nuorisovaliokunta kommentoi ajankohtaisia aiheita, suunnittelee tulevia tapahtumia ja rakentaa erilaisia kampanjoita ja tempauksia nuorille. Kokouksista saat aina infoa mm. PAMin nuorten facebook-ryhmässä.

Nuorisovaliokuntalaiset ovat oman alueensa nuorten eli aluenuorten toiminnan koordinaattoireita
Valtakunnallisen vaikuttamisen lisäksi PAMin nuorisovaliokunnan jäsenet järjestävät alueellasi koulutuksia ja erilaisia tapahtumia. He toteuttavat yhdessä aluenuorten eli alueellisten nuorten toimintaryhmän kanssa tapahtumia ja koulutuksia juuri sinulle. Näihin tapahtumiin ja koulutuksiin kannattaa ehdottomasti osallistua sillä ne ovat laadukkaita ja ikimuistoisia kokemuksia. Alueellasi olevista tapahtumista voit lukea lisää täältä: Aluenuorten toimintaryhmään eli supertiimiin, joka tapahtumia vapaaehtoisina alueella järjestää voit tutustua tarkemmin täällä: Aluenuorten toimintaryhmään apukäsiksi voi lähteä kuka tahansa. Ehkä sinunkin paikkasi on suunnittella ja toteuttaa mahtavia juttuja muiden nuorien kanssa? Aluenuorten toimintaryhmässä saat paljon infoa ja hyvää kokemusta toiminnan toteuttamisesta. Aluenuorista voit lukea lisää täältä.


Miten nuorisovaliokunta valitaan?
Jokaiselta PAMin toimistovalueelta valitaan yksi (1) varsinainen jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen (1). Molemmat saavat osallistua kokouksiin ja toimia haluamallaan tavallaan osana nuorisovaliokuntaa. Valiokunnan jäsenet valitaan sunnuntaina Nuorisofoorumissa alueellisissa tapahtumissa. Nuorisovaliokuntaan valittavan tulee olla alle 30-vuotias PAMin varsinainen jäsen, joka työskentelee PAMin alaisella alalla ja jäsenyysasioiden tulee olla kunnossa tehtävään valittaesssa. Lisäksi nuorisovaliokuntalaisten toivotaan ja odotetaan toimineen oman alueen toimintaryhmässä aiempana vuonna sekä mahdollisuuksien mukaan odotetaan myös ammattiosaston nuorisovastaavan tehtävää tai johtokunnan jäsenyyttä, jotta yhteys ammattiosastojen ja alueiden toimintaan säilyy entistä vahvempana. Ensisijaisesti valiokuntaan valitaan tämän ehdon täyttäviä henkilöitä PAMin varsinaisia jäseniä, mutta paikkojen jäädessä jostakin syystä auki voidaan näistä asetetuista ehdoista perustellusti joustaa mutta kuitenkin siten, että ehdot täyttävä ehdokas tulee aina ensisijaisesti valituksi tehtävään.

Miten usein nuorisovaliokunta kokoustaa?
Nuorisovaliokunta kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa pohtimaan nuoriin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Nuorisovaliokunta kehittää toimintaansa koko kauden ja toimii nuorten PAMilaisten äänitorvena ja puolestapuhujana. Nuorisovaliokunnan jäsenet toimivat aktiivisesti omalla alueellaan ja ovat yhteydessä alueen nuoriin.

Kuka on nuorisovaliokunnan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja?
Nuorisovaliokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan äänestävät kaikki Nuorisofoorumi-tapahtumaan ilmoittautuneet nuoret eli aivan kaikki pääsevät äänestämään. Ehdolle nuorisovaliokunnan puheenjohtaksi voidaan valita henkilö, joka on aiemmin alueellisessa kokouksessa valittu alueensa varsinaiseksi edustajaksi nuorisovaliokuntaan. Nuorisovaliokunnan puheenjohtajisto ohjaa vuoden aikana nuorisovaliokunnan toimintaa yhdessä varapuheenjohtajan kanssa sekä innostaa muita valiokuntalaisia valiokuntatyöskentelyssä. Valiokunnan puheenjohtajaksi voi hakea kuka vain edellä mainitut kriteerit täyttävä sillä yhdessä opettelemme ja teemme puheenjohtajuudesta mielenkiintoisen ja innostavan tehtävän!

Nuorisovaliokuntalaisten matkat ja majoitukset maksetaan kokoukseen ja nuorisovaliokuntalaiset saavat varsinaisilta kokouspäiviltä päivärahan ja mahdollisesti korvauksen syntyneestä ansionmenetyksestä.

Ehkä jo tänä vuonna tai parin vuoden päästä sinunkin paikkasi on nuorisovaliokunnassa edustamassa aluettasi?

Jokaisen kannattaa ehdottomasti pohtia josko haluaisi mukaan nuorisovaliokuntaan vaikuttamaan. Nuorisovaliokunnasta on moni pamilainen nuori ponnistanut pitkälle, nähnyt aitiopaikalta mitä PAMissa tapahtuu ja saanut arvokasta kokemusta valiokuntatyöskentelystä. Ennen kuin pyrit nuorisovaliokuntaan niin olisi mahtavaa, jos toimisit ensin hetken omassa ammattiosastossasi ja aluenuorten toimintaryhmässä.

Ammattiosastosta voit lukea lisää täältä:

Vuoden 2019 nuorisovaliokunta:

Varsinaiset jäsenet:

Puheenjohtaja:  Sanna Sipinen, Tampere (Pirkanmaa)

Varapuheenjohtaja: Niko Pietarila, Oulu ( Pohjois-Suomi)

Jani Anglé, Pori ( Lounais-Suomi)

Eetu Pesu, Kouvola (Häme-Kaakkois-Suomi)

Jutta Vihonen, Suonenjoki (Itä-Suomi)

Roosa Riikonen, Jyväskylä (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)

Mila Kangasniemi, Vantaa (Helsinki-Uusimaa)

Varajäsenet:

Melisa Agalar, Tampere (Pirkanmaa)

Sonja Pelkonen, Siikajoki (Pohjois-Suomi)

Katlin Stabile, Turku (Lounais-Suomi)

Vilma Lahdenperä, Hämeenlinna (Häme- Kaakkois-Suomi)

Jesse Inkinen, Mikkeli (Itä-Suomi)

Emma Haapasaari, Kokkola (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)

Aleksi Pakarinen, Vantaa (Helsinki-Uusimaa)

Jos sinulla tulee mieleen asioita, joita toivoisit Pamin nuorisovaliokunnan tuovan enemmän esille tai vaikka ottavan kantaa johonkin ota rohkeasti yhteyttä PAMin nuorisosihteeriin tai nuorisovaliokunnan edustajiin.

Lisätietoja:
Eveliina Reponen
nuorisosihteeri
eveliina.reponen(a)pam.fi / nuoret(a)pam.fi
p. 020 774 2204 tai 0438267960

P.S. PAMin nuorilla on myös oma blogi! Blogia voit käydä lukemassa täällä.
Kuka tahansa nuori pamilainen voi lähettää omia blogikirjoituksia ja -kuvia osoitteeseen paminnuoret@gmail.com

PAMin nuorisovaliokunta

  Kansio

Materiaalit

Otsikko   Sopimusala   Tiedoston koko  
Nuorisovaliokunnan käsikirja Nuorisovaliokunnan käsikirja KB

Uusimmat

Suosituimmat