PAMin nuorisovaliokunta

Päivitetty: 18.06.2020

Nuorisovaliokunta
Nuorisovaliokunta on PAMin hallituksen asettama nuorten asioiden asiantuntijaelin. Nuorisovaliokunta vie nuoria koskevia asioita ja näkökulmia liiton päätöksentekoon sekä kehittää ja suunnittelee nuorten toimintaa. Nuorisovaliokunnan jäsenet toimivat aktiivisina äänitorvina PAMissa ja sen ulkopuolella tehden toiminnasta näkyvämpää. Nuorisovaliokunta koostuu nuorten itse valitsemista jäsenistä ja siinä on edustettuna kaikki PAMin alueet. Sen toimintakausi on yksi kalenterivuosi ja valinta tapahtuu syksyisin PAMin nuorten ja opiskelijoiden Nuorisofoorumi-tapahtumassa. Nuorisovaliokunta kokoustaa noin 4-10 kertaa vuodessa ja näiden jälkeen tiedottaa kokouksesta ja päätöksistään PAMin nuorten Facebook-ryhmässä sekä Instagramissa @pamnuoret.

Nuorisovaliokunnan tehtävä
Nuorisovaliokuntalaiset suunnittelevat ja kehittävät toimintaa niin omilla alueillaan kuin myös valtakunnallisesti PAMin nuorten ja opiskelijoiden tapahtumissa. Lisäksi nuorisovaliokunta voi tehdä aloitteita ja käynnistää kampanjoita ja tempauksia nuoriin ja opiskelijoihin liittyvissä asioissa. Nuorisovaliokuntalaisten tehtäviin kuuluu myös tukea nuorisovastaavia omalla alueellaan ja olla vastuutehtävissä, kuten vaikka työpajojen vetämisessä, valtakunnallisissa tapahtumissa.

Valtakunnallisen toiminnan lisäksi PAMin nuorille ja opiskelijoille on tarjolla paljon alueellisia tapahtumia ja koulutuksia ympäri Suomen, jonne ovat tervetulleita kaikki sen alueen alle 31-vuotiaat jäsenet. Nuorisovaliokunnan jäsenet ovat mukana kehittämässä ja toteuttamassa kyseisiä tapahtumia yhdessä alueellisten nuorten eli aluenuorten toimintaryhmän kanssa ja tuomassa nuorisovaliokunnan terveiset tai vastavuoroisesti vie aluenuorten terveiset ja toiveet nuorisovaliokunnalle. Lähtemällä mukaan toimintaan voitkin osallistua ja vaikuttaa siihen, millaisia tapahtumia PAMin nuorille ja opiskelijoille järjestetään niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Lue lisää aluenuorista täältä.

Nuorisovaliokunnan valinta
Jokaiselta PAMin toimistoalueelta valitaan yksi (1) varsinainen jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen (1). Molemmat saavat osallistua kokouksiin ja toimia haluamallaan tavallaan osana nuorisovaliokuntaa. Valiokunnan jäsenet valitaan Nuorisofoorumissa alueellisissa tapaamisissa. Nuorisovaliokuntaan valittavan tulee olla alle 30-vuotias PAMin varsinainen jäsen, joka työskentelee PAMin alaisella alalla ja jonka jäsenyys on kunnossa tehtävään valittaessa.

Edellytykset nuorisovaliokunnan jäsenyydelle
Nuorisovaliokunnan ehdokkailta tulee olla PAMin varsinaisia jäseniä ja heiltä edellytetään ensisijaisesti ammattiosaston nuorisovastaavan tehtävää tai johtokunnan jäsenyyttä. Lisäksi hakijan tulee olla aktiivisesti mukana oman alueen toimintaryhmässä. Mikäli alueelta ei löydy ehdokkaita, jotka täyttäisivät edellä mainitut ensisijaiset edellytykset, niistä voidaan perustellusti joustaa.

Nuorisovaliokunnan kokoukset
Nuorisovaliokunta kokoontuu 4-10 kertaa vuodessa pohtimaan nuoriin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Nuorisovaliokunta kehittää toimintaa koko kauden ja toimii nuorten PAMilaisten äänitorvena ja puolestapuhujana. Nuorisovaliokunnan jäsenet toimivat aktiivisesti omalla alueellaan ja ovat yhteydessä alueen nuoriin.Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan äänestyksellä Nuorisofoorumissa vasta valitun nuorisovaliokunnan varsinaisten jäsenten keskuudesta. Kaikki Nuorisofoorumiin osallistuvat normaalijäsenet ovat äänioikeutettuja (eli opiskelijajäsenillä ei ole äänioikeutta). Puheenjohtajisto ohjaa kauden aikana nuorisovaliokunnan toimintaa ja johtaa kokouksia.

Hyvä tietää
Liitto maksaa nuorisovaliokuntalaisten matkat ja majoitukset kokoukseen. Varsinaisista kokouspäivistä saa päivärahan sekä korvauksen mahdollisesti syntyneestä ansionmenetyksestä.
Vaikka nuorisovaliokunta on virallinen vaikuttaja- ja päättävä elin PAMissa, ei tarvitse olla valmis vaikuttaja tai pitkän ansioluettelon omaava, jotta voisi lähteä ehdolle siihen. Mikäli olet innokas ja halukas vaikuttamaan PAMin nuorten ja opiskelijoiden toimintaan valtakunnallisesti, nuorisovaliokunta on sinulle oikea paikka oppia ja saada kokemusta valiokuntatyöskentelystä ja päätöksenteosta ammattiyhdistystoiminnassa.

Vuoden 2020 nuorisovaliokunta:

Varsinaiset jäsenet:

Puheenjohtaja:  Eetu Pesu (Häme-Kaakkois-Suomi)

Varapuheenjohtaja: Jutta Vihonen (Helsinki-Uusimaa)

Janika Tonteri (Lounais-Suomi)

Melisa Agalar (Pirkanmaa)

Ruslan Shestakov (Itä-Suomi)

Eetu Rahkonen (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)

Iida-Maria Tapio (Pohjois-Suomi)
 

Varajäsenet:

Nea Ikonen (Helsinki-Uusimaa)

Aada Uhlgrèn (Lounais-Suomi)

Annielina Mehtätalo (Pirkanmaa)

Emmi Partanen (Häme-Kaakkois-Suomi)

Riikka Rantanen (Itä-Suomi)

Anni Kärkölä (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)

Tiia Hanhela (Pohjois-Suomi)

Jos sinulla tulee mieleen asioita tai kampanjoita, joihin toivoisit Pamin nuorisovaliokunnan ottavan kantaa, ota rohkeasti yhteyttä PAMin nuorisosihteeriin tai nuorisovaliokunnan edustajiin.

Nuorisovaliokunnan kokousaikataulu 2020:

8.1. Nuorisovaliokunnan kokous 1/2020

21.2. Nuorisovaliokunnan kokous 2/2020

20.3. Nuorisovaliokunnan kokous 3/2020

24.4. Nuorisovaliokunnan kokous 4/2020

15.5. Nuorisovaliokunnan kokous 5/2020

11. - 12.6. Nuorisovaliokunnan kokous 6/2020

21.8. Nuorisovaliokunnan kokous 7/2020

23.9. Nuorisovaliokunnan kokous 8/2020

16.10. Nuorisovaliokunnan kokous 9/2020

20.11. Nuorisovaliokunnan kokous 10/2020

Lisätietoja:
Marjut Pihonen-Randla
nuorisosihteeri
nuoret(at)pam.fi
p. 020 774 2045

P.S. PAMin nuorilla on myös oma blogi! Blogia voit käydä lukemassa täällä.
Blogi on uudistumassa syksyllä 2020! Kuka tahansa nuori pamilainen voi lähettää omia blogikirjoituksia ja -kuvia osoitteeseen paminnuoret@gmail.com

 

Kiinnostaako aihe? Lue lisää

Jäsenedut

  Muutoksia

   Puhelinpalvelu ma–pe

   PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

   Jäsenyys ja liittyminen 

   030 100 600 klo 10-14

   Jäsenten työsuhdeasiat

   030 100 620 klo 10-14

   Työttömyyskassa,
   Unemployment benefit advice,
   Arbetslöshetsskydd

   020 690 211 klo 10-14

   Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

   030 100 640 klo 10-14

   Membership services in English

   030 100 630 klo 10-14

   Employment advice in English

   030 100 625  klo 10-14

   Muut palvelukanavat

   Siirry Yhteystiedot-sivulle

   Puhelinpalvelu ma–pe

   PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

   Jäsenyys ja liittyminen 

   030 100 600 klo 10-14

   Jäsenten työsuhdeasiat

   030 100 620 klo 10-14

   Työttömyyskassa,
   Unemployment benefit advice,
   Arbetslöshetsskydd

   020 690 211 klo 10-14

   Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

   030 100 640 klo 10-14

   Membership services in English

   030 100 630 klo 10-14

   Employment advice in English

   030 100 625  klo 10-14

   Muut palvelukanavat

   Siirry Yhteystiedot-sivulle