Muokattu: 07.05.2019 - 08:59

Avainsanat: Nuoret

PAMin nuorisovaliokunta

Nuorisovaliokunta
Nuorisovaliokunta on PAMin hallituksen asettama nuorten asioiden asiantuntijaelin. Nuorisovaliokunta vie nuoria koskevia asioita ja näkökulmia liiton päätöksentekoon sekä kehittää ja suunnittelee nuorten toimintaa. Nuorisovaliokunnan jäsenet toimivat aktiivisina äänitorvina PAMissa ja sen ulkopuolella tehden toiminnasta näkyvämpää. Nuorisovaliokunta koostuu nuorten itse valitsemista jäsenistä ja siinä on edustettuna kaikki PAMin alueet. Sen toimintakausi on yksi kalenterivuosi ja valinta tapahtuu syksyisin PAMin nuorten ja opiskelijoiden Nuorisofoorumi-tapahtumassa. Nuorisovaliokunta kokoustaa noin 4-6 kertaa vuodessa ja näiden jälkeen tiedottaa kokouksesta ja päätöksistään PAMin nuorten Facebook-ryhmässä sekä Instagramissa @pamnuoret.

Nuorisovaliokunnan tehtävä
Nuorisovaliokuntalaiset suunnittelevat ja kehittävät toimintaa niin omilla alueillaan kuin myös valtakunnallisesti PAMin nuorten ja opiskelijoiden tapahtumissa. Lisäksi nuorisovaliokunta voi tehdä aloitteita ja käynnistää kampanjoita ja tempauksia nuoriin ja opiskelijoihin liittyvissä asioissa. Nuorisovaliokuntalaisten tehtäviin kuuluu myös tukea nuorisovastaavia omalla alueellaan ja olla vastuutehtävissä, kuten vaikka työpajojen vetämisessä, valtakunnallisissa tapahtumissa.

Valtakunnallisen toiminnan lisäksi PAMin nuorille ja opiskelijoille on tarjolla paljon alueellisia tapahtumia ja koulutuksia ympäri Suomen, jonne ovat tervetulleita kaikki sen alueen alle 31-vuotiaat jäsenet. Nuorisovaliokunnan jäsenet ovat mukana kehittämässä ja toteuttamassa kyseisiä tapahtumia yhdessä alueellisten nuorten eli aluenuorten toimintaryhmän kanssa ja tuomassa nuorisovaliokunnan terveiset tai vastavuoroisesti vie aluenuorten terveiset ja toiveet nuorisovaliokunnalle. Lähtemällä mukaan toimintaan voitkin osallistua ja vaikuttaa siihen, millaisia tapahtumia PAMin nuorille ja opiskelijoille järjestetään niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Lue lisää aluenuorista täältä.

Nuorisovaliokunnan valinta
Jokaiselta PAMin toimistoalueelta valitaan yksi (1) varsinainen jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen (1). Molemmat saavat osallistua kokouksiin ja toimia haluamallaan tavallaan osana nuorisovaliokuntaa. Valiokunnan jäsenet valitaan Nuorisofoorumissa alueellisissa tapaamisissa. Nuorisovaliokuntaan valittavan tulee olla alle 30-vuotias PAMin varsinainen jäsen, joka työskentelee PAMin alaisella alalla ja jonka jäsenyys on kunnossa tehtävään valittaessa.

Edellytykset nuorisovaliokunnan jäsenyydelle
Nuorisovaliokunnan ehdokkailta tulee olla PAMin varsinaisia jäseniä ja heiltä edellytetään ensisijaisesti ammattiosaston nuorisovastaavan tehtävää tai johtokunnan jäsenyyttä. Lisäksi hakijan tulee olla aktiivisesti mukana oman alueen toimintaryhmässä. Mikäli alueelta ei löydy ehdokkaita, jotka täyttäisivät edellä mainitut ensisijaiset edellytykset, niistä voidaan perustellusti joustaa.


Nuorisovaliokunnan kokoukset
Nuorisovaliokunta kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa pohtimaan nuoriin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Nuorisovaliokunta kehittää toimintaa koko kauden ja toimii nuorten PAMilaisten äänitorvena ja puolestapuhujana. Nuorisovaliokunnan jäsenet toimivat aktiivisesti omalla alueellaan ja ovat yhteydessä alueen nuoriin.Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan äänestyksellä Nuorisofoorumissa vasta valitun nuorisovaliokunnan varsinaisten jäsenten keskuudesta. Kaikki Nuorisofoorumiin osallistuvat normaalijäsenet ovat äänioikeutettuja (eli opiskelijajäsenillä ei ole äänioikeutta). Puheenjohtajisto ohjaa kauden aikana nuorisovaliokunnan toimintaa ja johtaa kokouksia.


Hyvä tietää
Liitto maksaa nuorisovaliokuntalaisten matkat ja majoitukset kokoukseen. Varsinaisista kokouspäivistä saa päivärahan sekä korvauksen mahdollisesti syntyneestä ansionmenetyksestä.
Vaikka nuorisovaliokunta on virallinen vaikuttaja- ja päättävä elin PAMissa, ei tarvitse olla valmis vaikuttaja tai pitkän ansioluettelon omaava, jotta voisi lähteä ehdolle siihen. Mikäli olet innokas ja halukas vaikuttamaan PAMin nuorten ja opiskelijoiden toimintaan valtakunnallisesti, nuorisovaliokunta on sinulle oikea paikka oppia ja saada kokemusta valiokuntatyöskentelystä ja päätöksenteosta ammattiyhdistystoiminnassa.

Vuoden 2019 nuorisovaliokunta:

Varsinaiset jäsenet:

Puheenjohtaja:  Sanna Sipinen, Tampere (Pirkanmaa)

Varapuheenjohtaja: Niko Pietarila, Oulu ( Pohjois-Suomi)

Jani Anglé, Pori ( Lounais-Suomi)

Eetu Pesu, Kouvola (Häme-Kaakkois-Suomi)

Jutta Vihonen, Suonenjoki (Itä-Suomi)

Roosa Riikonen, Jyväskylä (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)

Mila Kangasniemi, Vantaa (Helsinki-Uusimaa)

Varajäsenet:

Melisa Agalar, Tampere (Pirkanmaa)

Sonja Pelkonen, Siikajoki (Pohjois-Suomi)

Katlin Stabile, Turku (Lounais-Suomi)

Vilma Lahdenperä, Hämeenlinna (Häme- Kaakkois-Suomi)

Jesse Inkinen, Mikkeli (Itä-Suomi)

Emma Haapasaari, Kokkola (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)

Aleksi Pakarinen, Vantaa (Helsinki-Uusimaa)

Jos sinulla tulee mieleen asioita tai kampanjoita, joihin toivoisit Pamin nuorisovaliokunnan ottavan kantaa, ota rohkeasti yhteyttä PAMin nuorisosihteeriin tai nuorisovaliokunnan edustajiin.

Lisätietoja:
Serveh Khalili
nuorisosihteeri
serveh.khalili(a)pam.fi / nuoret(a)pam.fi
p. 020 774 2077

P.S. PAMin nuorilla on myös oma blogi! Blogia voit käydä lukemassa täällä.
Kuka tahansa nuori pamilainen voi lähettää omia blogikirjoituksia ja -kuvia osoitteeseen paminnuoret@gmail.com

PAMin nuorisovaliokunta

  Kansio

Materiaalit

Otsikko   Sopimusala   Tiedoston koko  
Nuorisovaliokunnan käsikirja Nuorisovaliokunnan käsikirja KB

Uusimmat

Suosituimmat