Muokattu: 17.01.2019 - 15:00

Avainsanat: Koulutus, Luottamusmies, Työsuojeluvaltuutettu

Työnantajatuki luottamushenkilöiden koulutuksessa


Vuodelle 2019 neuvotellut työnantajatuet on nyt julkaistu!

Vuodelle 2019 neuvotellut työnantajatuetut kurssit voit ladata ja tulostaa tästä (työnantajatuki neuvotellaan alakohtaisesti, ja nämä alat löydät ko. dokumentista).

Työnantajatuetulla koulutuksella tarkoitetaan luottamushenkilökoulutusta, josta työnantaja maksaa pääsääntöisesti palkan.

Osa luottamushenkilöiden koulutuksista on työnantajatuen piirissä, jolloin palkkasi suuruisen ansionmenetyskorvauksen maksaa työnantajasi.

Tarkista oman työehtosopimuksesi koulutusliitteestä tai koulutussopimuksesta työantajatukea koskevat rajoitukset. Rajoitukset voivat olla esimerkiksi kurssien määrässä tai kurssipäivien määrässä / vuosi.

Jos työnantajasi ei maksa haluamallesi kurssille ansionmenetyskorvausta (palkkaa), tukee PAM osallistumistasi kurssille. Koulutuksen tuki riippuu kurssista sekä omista luottamustehtävistä.

Ansionmenetystodistuksen täyttää työnantaja. Työnantaja merkitsee ansionmenetystodistukseen kurssilaisen nettopäiväpalkan.
Nettoansionmenetystodistuksen pohjan voit ladata tästä

Huom. Hakiessasi kursseille sinun pitää tietää luottamushenkilökoulutukseen opintovapaan myöntävän esimiehen nimi sekä sähköposti. Ilmoittautuessasi kursseille johon työnantajan täytyy myöntää palkka sekä opintovapaa tai vain opintovapaa, tarvitsee sinun kirjata esimiehesi sähköposti. Esimiehellesi lähtee ilmoittautuessasi tieto kurssista sekä pyyntö vahvistaa opintovapaa. Seuraathan itse, että esimiehesi hyväksyy kurssin ennen hakuajan päättymistä.

Ohje hyväksyjälle / työnantajan edustajalle

Opintovapaan hyväksyy työnantajan edustaja. Useimmiten esimies tai henkilöstöpäällikkö.
Koko ohjeen hyväksyjälle voit tulostaa tästä.

Lyhyesti prosessi ilmoittautumisessa menee seuraavasti:

  1. Luottamushenkilö keskustelee työnantajan kanssa, mihin kurssille olisi osallistumassa.
  2. Luottamushenkilö ilmoittautuu PAMin nettisivujen kurssikalenterin kautta haluamaansa koulutukseen ja samalla antaa esimiehensä/ilmoittautumisen hyväksyvän työnantajan edustajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Ilmoittautuja vastaa itse tiedon oikeellisuudesta.
  3. Työnantajan edustaja saa sähköpostiosoitteeseensa viestin, jonka otsikossa kerrotaan mitä koulutusta ilmoittautuminen koskee.
  4. Työnantaja vahvistaa viestissä mukana olevasta linkistä joko vaihtoehdon

    - myöntää opintovapaan ja maksaa ansionmenetyksen TAI
    - myöntää opintovapaa, mutta ei maksa ansionmenetystä. Viestissä on myös linkki taulukkoon, johon on koottu   alakohtaisesti TA-tukeen oikeuttavat kurssit.
    - Jos työnantaja ei hyväksy kumpaakaan vaihtoehtoa, eli evää kurssille pääsyn, ei vahvistusta linkeistä tehdä, vaan asia siirtyy tarkasteluun ja lisätietojen kysymiseen PAMissa.

Kysyttävää työnantajatuista tai hyväksynnästä?
Voit laittaa sähköpostia kurssisihteeri(at)pam.fi katso myös Miten haet luottamushenkilökoulutukseen!

Uusimmat

Suosituimmat