Muokattu: 08.08.2019 - 14:06

Avainsanat: Koulutus, Työsuojeluvaltuutettu

Työsuojeluvaltuutettujen koulutus

Oletko juuri tehtävään valittu?

Tutustu työsuojeluvaltuutetun tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla. Verkkoperehdytykseen haetaan kurssikalenterin kautta. Lisätietoa tästä.

Ole yhteydessä valintasi jälkeen oman alueesi PAMin aluetoimistoon, joka auttaa sinut alkuun. PAMin aluetoimistot järjestävät perehdytystilaisuuksia uusille luottamushenkilöille. Perehdyttäminen tuo ensi tietoa tehtävästä, työvälineistä ja oikeuksista. Perehdytystilaisuus auttaa myös yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Työsuojelun peruskurssille mahdollisimman pian

Työsuojelun peruskurssi antaa kokonaiskuvaa työsuojelusta; siihen kuuluvat fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset asiat. Kurssi perehdyttää tehtävään, oikeuksiin ja velvollisuuksiin, työsuojelulakeihin ja sopimuksiin. Lisäksi harjaannutaan yhteistyöhön ja neuvottelutoimintaan. Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä ja välitehtävä. Kurssin kesto on 3 pv + 2 pv.

Työsuojeluvaltuutetulle peruskurssi on yleensä palkallinen ja kuuluu työnantajan tuen piiriin. Tarkista kuitenkin asia alakohtaisesti. Kurssi soveltuu myös työsuojeluasiamiehille ja työsuojelutoimikunnan jäsenille.

- Kurssille haetaan aina kurssikalenterin kautta.  Varmista hakiessasi, että esimiehen nimi sekä sähköposti on oikein. Esimies saa opintovapaan hyväksymistä sekä palkanmaksu tietoa varten linkin sähköpostiin.

- Hakeudu ennen kurssin alkua alueesi perehdytyspäivää. (Päivät löytyvät kurssikalenterista) tai tee perehdytys verkossa.

- Hae aina ensisijaisesti alueellasi olevaan koulutukseen.

Nyt myös omat peruskurssit esimiehille!
Luottamustehtävässä (työsuojeluvaltuutettu tai luottamusmies) toimiville esimiehille on nyt omat peruskurssit Helsingissä syksyllä. Jos olet luottamushenkilö, joka toimii myös esimiehenä, voit hakea esimiesten omalle kurssille.

Vuoden 2019 työsuojelun peruskurssit

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Tampere 22.-24.1. 20.-21.2. päättynyt
Helsinki 12.-14.2. 13.-14.3. päättynyt
Oulu 26.-28.3. 24.-25.4. 21.2.
Helsinki 7.-9.5. 28.-29.5. 3.4.
Helsinki 27.-29.8. 25.-26.9. 22.7.
Helsinki/esimiehet 1.-3.10. 6.-7.11. 1.9.

 

Työsuojelun peruskurssi verkossa, monimuotototeutus (kaksi lähipäivää)

Paikka aloitus lähipäivä haku viim.
verkko+ Helsinki 1.3.-> 11.-12.4. 24.2.2019

 

Huom. Tämä kurssi ei kuulu työnantajatuen piiriin, joten neuvottele itse opintovapaasta ja ansionmenetyksen korvaamisesta työnantajasi kanssa.

Työsuojelun jatkokurssille noin vuoden päästä peruskurssin suorittamisesta

Noin vuoden jälkeen peruskurssin suorittamisesta voit suorittaa jatkokurssin. Kurssilla syvennetään työsuojelutietoutta ja kehitetään valmiuksia työsuojelutoiminnan suunnitteluun. Avainsisältöjä ovat työ ja hyvinvointi, työoikeus sekä työpaikkatoiminnan kehittäminen. Lisäksi käsitellään palvelualojen työsuojelun erityiskysymyksiä työterveyshuollon, viranomaistoiminnan ja oman tarkastustoiminnan kautta. Koulutuksen kesto on 5 pv + 5 pv ja toteutus on yhdessä Kiljavan opiston kanssa.

Työsuojeluvaltuutetulle jatkokurssi on yleensä palkallinen ja kuuluu työnantajan tuen piiriin. Tarkista kuitenkin asia alakohtaisesti.

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Nurmijärvi 11.-15.2. 1.-5.4. päättynyt
Tampere 26.8.-30.8. 30.9.-4.10.

22.7.

Luottamushenkilöiden täydentävä koulutus

Muutamia poimintoja täydennyskursseista työsuojeluvaltuutetuille:

Kurssi Aika Paikka Ilmoittaudu viimeistään
Sovittelun taidot työyhteisössä 2+3pvää 7.-8.3. & 9.-11.4. Petäys 5.2.
Työsuojelulainsäädännön kurssi 19.-21.3. Nurmijärvi 14.2.

Osa täydentävistä kursseista saattaa kuulua työnantajatuen piiriin, jolloin sinulle maksetaan palkkasi suuruinen ansionmenetyskorvaus. Muutoin luottamushenkilöiden osallistumista tuetaan kurssipäivärahan ja -stipendin muodossa.

Jos olet jo käynyt luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun peruskurssin, voit syventää ja päivittää osaamistasi täydennyskoulutuksessa myös Kiljavan opistolla. PAMin tilaamien kurssien lisäksi voit valita Kiljavan kurssitarjonnasta yhden vapaavalintaisen lyhytkurssin vuosittain. Lisätietoja kursseista ja ajankohdista Kiljavan opiston sivuilta. Ilmoittaudu Kiljavan kursseille aina PAMin kurssisihteerin kautta: kurssisihteeri(at)pam.fi.

PAMin järjestämät täydennyskurssit vuonna 2019 löydät kurssikalenteristamme

Kiljavan opiston täydennyskoulutuksesta sekä PAMin tilaamat kurssit löydät listattuna täältä

Uusimmat

Suosituimmat