Verkkokoulutus

Päivitetty: 25.03.2020

PAMilla on useita verkkokursseja jäsenille. Verkossa voi opiskella juuri silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Verkkokoulutukset ovat PAMin jäsenille maksuttomia! Verkko-opiskeluun tarvitset joko tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen ja nettiyhteyden. PAM lisää verkkokoulutustarjontaa jatkuvasti, seuraa koulutussivujamme. Vuoden 2020 verkkokurssit ovat nähtävissä PAMin tapahtumakalenterissa.

Vuoden 2020 verkkokurssit

Verkkokurssit kaikille jäsenille:

Uuden jäsenen perehdytys
Verkkomateriaali perehdyttää uuden jäsenen monipuolisesti PAMin jäsenyyteen. Lisätietoja tästä.

Kehity työssäsi PAM Urapalvelun avulla
PAMin jäsenenä saat tukea ja sparrausta työelämään ja työnhakuun verkossa toimivan PAM Urapalvelun kautta. Urapalvelussa voit osallistua webinaareihin, katsoa videoita ja saada henkilökohtaista työnhakuvalmennusta puhelimen ja verkkotyövälineiden kautta. Lisätietoja tästä.

Taitava Työnhakija I-IV -verkkokurssit työttömille PAMin jäsenille
Työtön PAMin jäsen voi osallistua neljäosaiseen Taitava Työnhakija -kurssille.

Kurssit ovat työllistymistä tukevaa, itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit kehittää työnhakutaitojasi ja hioa työnhaun asiakirjojasi. Saat neuvoja mm. oman video-cv:n tekemiseen ja vinkkejä miten hyödyntää erilaisia työnhakukanavia. Verkkokurssien toteutuksesta vastaa UP!Partners Oy. Kursseille voi ilmoittautua ja ne tehdään PAM Urapalvelussa. Lisätietoja tästä.

Uhkaava asiakastilanne
Uhkaava asiakastilanne -verkkokurssi on PAMin ja Kaupan liiton yhteistyössä tehty itseopiskelukurssi, jolla voit opetella vaikeiden asiakastilanteiden hallintaa ja ennakointia. Kurssille ilmoittaudutaan PAMin tapahtumakalenterin kautta. Ilmoittautumisen vahvistusviestissä on linkki kurssiin. Ilmoittautumaan pääset täältä

Verkkokurssit aktiiveille:


Teemawebinaarit
Peruskurssin käyneille luottamushenkilöille on tarjolla myös teemawebinaareja ympäri vuoden. Teemawebinaarit ovat torstaisin klo 10-12. Ilmoittautumiset viikkoa ennen webinaaria kurssikalenterin kautta. Ajankohtaiset aiheet tarkentuvat lähempänä webinaaria. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden sekä kuulokkeet tai kaiuttimen. Webinaarit järjestetään Skype-sovelluksella.

6.2.   Ammatillinen koulutus uudistui – olitko valmis?
5.3.   Työsuojelun ajankohtaiset
16.4.   Työoikeuden ajankohtaiset
(huom. muuttunut päivä)
Vetäjänä Suvi Vilches, aiheena sairastaminen ja työsuhteen päättäminen terveydellisistä syistä.
Ilmoittaudu 13.4. mennessä täältä.
7.5.   Työsuojelun ajankohtaiset
3.9.   Luottamushenkilö ja tietosuoja
8.10. Työoikeuden ajankohtaiset
5.11. Työsuojelun ajankohtaiset

TES-perehdytykset (kaupan ala, kiinteistöpalveluala, MaRaVa-ala)
Itseopiskeltavat TES-verkkokurssit luottamushenkilöille. Ota työehtosopimus haltuun vaikka pala kerrallaan. Kurssit sopivat sekä TES-asioissa aloitteleville että niissä kertausta kaipaaville. Lisätietoja tästä. Ilmoittautuminen TES-perehdytyksiin tapahtumakalenterin kautta.

Erimielisyysmuistio tutuksi
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamusmiehille. Kurssilla käydään läpi erimielisyysmuistion laatimiseen liittyvät asiat. Tutustut siihen, miten erimielisyyksien sopimisen prosessi työpaikalla etenee. Saat myös käsityksen, milloin erimielisyysmuistion tekeminen on tarpeen sekä käytännön ohjeita sen tekemiseen. Ilmoittautuminen tapahtumakalenterin kautta.

Paikallinen sopiminen
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamushenkilöille. Kurssilla käydään läpi, mitä paikallisella sopimisella tarkoitetaan. Kurssiaineisto tutustuttaa sinut paikallisen sopimisen tasoihin, sopimuksen laatimiseen liittyvään juridiikkaan ja siihen, kuinka sopimus tulee käytännössä tehdä. Saat myös käsityksen siitä, miten paikallisen sopimisen prosessi työpaikalla etenee.
Ilmoittaudu kurssille tapahtumakalenterin kautta.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdytys
Tutustu luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla. Materiaali on suunnattu juuri tehtävään valituille luottamushenkilöille. Lisätietoja tästä.

Kokoustekniikka
Itsenäisesti opiskeltava verkkokoulutus PAMin aktiiveille, jotka haluavat päivittää kokoustoiminnan tietojaan ja taitojaan. Koulutuksen löydät PAMin aktiivien sivuilta. Lisätietoja tästä.

PAMin aktiivien-tietopankki
PAMin www-sivuille koottua hyödyllistä tietoa PAMin luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja muille aktiiveille. Tietopankkiin tästä.

Työelämän verkko-opiston kurssit

Työelämän verkko-opiston sivuilta  löytyy itsenäiseen opiskeluun soveltuvia materiaaleja, joissa käsitellään muun muassa luottamusmies- ja työsuojelutoimintaa, jäsenhankintaa, työelämän kriisitilanteita sekä harmaan talouden torjuntaa.

Työelämän pelisäännöt
Työelämään juuri siirtynyt nuori on usein tietämätön työntekijän oikeuksista ja velvoitteista. Itse opiskeltava verkkoaineisto selvittää käytännönläheisesti palkansaajan oikeusturvan kannalta olennaisia kysymyksiä. Löydät aineiston tästä linkistä.

Suomea työssä
Haluatko opiskella lisää suomenkieltä? Kurssi sopii sinulle, jos puhut jo vähän suomea (taso A.1.3.) ja haluat oppia, mitä työpaikalla tavallisesti puhutaan esim. siivoustyössä. Itse opiskeltava verkkokurssi toimii tukena myös työn haussa. Kurssin löydät tästä linkistä.

Kirjoittamisen taito
Ohjatuista ja maksullisista verkko-opinnoista PAM tukee jäseniään Kirjoittamisen taito -kurssilla.
 

Työturvallisuuskeskuksen Työhyvinvoinnin sparraustunnit verkossa

Tutustu alla oleviin koulutuksiin tarkemmin klikkaamalla nimeä. Ilmoittautuminen tarkemman esittelyn yhteydessä TTK:n sivujen kautta.

Sparraustuntien aiheet:

26.2. Työyhteisösovittelu tutuksi -verkkoluento
Lisätietoa ja ilmoittautuminen

27.10. Työyhteisösovittelu tutuksi -verkkoluento
Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

Kiinnostaako aihe? Lue lisää

Jäsenedut

  Muutoksia

   Puhelinpalvelu ma–pe

   PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

   Jäsenyys ja liittyminen 

   030 100 600 klo 10-14

   Jäsenten työsuhdeasiat

   030 100 620 klo 10-14

   Työttömyyskassa,
   Unemployment benefit advice,
   Arbetslöshetsskydd

   020 690 211 klo 10-14

   Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

   030 100 640 klo 10-14

   Membership services in English

   030 100 630 klo 10-14

   Employment advice in English

   030 100 625  klo 10-14

   Muut palvelukanavat

   Siirry Yhteystiedot-sivulle

   Puhelinpalvelu ma–pe

   PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

   Jäsenyys ja liittyminen 

   030 100 600 klo 10-14

   Jäsenten työsuhdeasiat

   030 100 620 klo 10-14

   Työttömyyskassa,
   Unemployment benefit advice,
   Arbetslöshetsskydd

   020 690 211 klo 10-14

   Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

   030 100 640 klo 10-14

   Membership services in English

   030 100 630 klo 10-14

   Employment advice in English

   030 100 625  klo 10-14

   Muut palvelukanavat

   Siirry Yhteystiedot-sivulle