Verkkokoulutus

Verkossa opiskelet juuri silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Verkkokoulutukset ovat PAMin jäsenille maksuttomia! Verkko-opiskeluun tarvitset joko tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen ja nettiyhteyden. PAM lisää verkkokoulutustarjontaa jatkuvasti, seuraa koulutussivujamme. Vuoden 2019 verkkokurssit ovat nähtävissä PAMin tapahtumakalenterissa.

Vuoden 2019 verkkokurssit

Verkkokurssit kaikille jäsenille:

Uuden jäsenen perehdytys
Verkkomateriaali perehdyttää uuden jäsenen monipuolisesti PAMin jäsenyyteen. Lisätietoja tästä.

Kehity työssäsi PAM Urapalvelun avulla
PAMin jäsenenä saat tukea ja sparrausta työelämään ja työnhakuun verkossa toimivan PAM Urapalvelun kautta. Urapalvelussa voit osallistua webinaareihin, katsoa videoita ja saada henkilökohtaista työnhakuvalmennusta puhelimen ja verkkotyövälineiden kautta. Lisätietoja tästä.

Taitava Työnhakija I-IV -verkkokurssit työttömille PAMin jäsenille
Työtön PAMin jäsen voi täyttää aktiivimallin mukaisen aktiivisuusehdon Taitava Työnhakija -kursseilla ja välttää työttömyyspäivärahan leikkaukset 1.4. ja sen jälkeen alkavilla seurantajaksoilla.

Kurssit ovat työllistymistä tukevaa, itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit kehittää työnhakutaitojasi ja hioa työnhaun asiakirjojasi. Saat neuvoja mm. oman video-cv:n tekemiseen ja vinkkejä miten hyödyntää erilaisia työnhakukanavia. Verkkokurssien toteutuksesta vastaa UP!Partners Oy. Kursseille voi ilmoittautua ja ne tehdään PAM Urapalvelussa. Lisätietoja tästä.

Uhkaava asiakastilanne
Uhkaava asiakastilanne -verkkokurssi on PAMin ja Kaupan liiton yhteistyössä tehty itseopiskelukurssi, jolla voit opetella vaikeiden asiakastilanteiden hallintaa ja ennakointia. Kurssin aloittaminen tapahtuu antamalla aluksi lomakkeeseen pyydetyt käyttäjätiedot ja aloittamalla sen jälkeen opiskelu "Avaa kurssi" -painikkeesta. Kurssin löydät tästä linkistä.

Verkkokurssit aktiiveille:

Torstai on työoikeutta täynnä -verkkoluennot
Vähintään luottamusmiesten jatkokurssin tai työoikeuden peruskurssin käyneet luottamushenkilöt voivat osallistua ajankohtaisiin syventäviin työoikeuden verkkoluentoihin. Kesto n. kaksi tuntia klo 10–12. Ilmoittautuminen viikkoa ennen verkkoluentoa tapahtumakalenterin kautta.

31.1. klo 10-12
PAMin lakimies Sanna Mannonen: YT-neuvottelut työntekijöitä irtisanottaessa

28.3. klo 10-12
PAMin Lakimies Julia Jeganova: Salassapito ja kilpailukielto työelämässä

23.5. klo 10-12
PAMin lakimies Suvi Vilches: Koeaika; oikeus sopia koeajasta, koeajan merkitys ja työsuhteen päättäminen koeaikana.

26.9. klo 10-12
PAMin lakimies Leena Löppönen: Työpaikkakiusaaminen eli häirintä. Häirinnän tunnistaminen ja siihen puuttuminen, osapuolten oikeudet ja velvollisuudet, seuraamukset velvollisuuksien laiminlyönnistä.

28.11. klo 10-12
PAMin lakimies Henry Vähtäri: Nyt tuli mokattua – saanko potkut? Henkilöön liittyvien irtisanomisperusteiden juridiikkaa.


TES-perehdytykset (kaupan ala, kiinteistöpalveluala, MaRaVa-ala)
Itseopiskeltavat TES-verkkokurssit luottamushenkilöille. Ota työehtosopimus haltuun vaikka pala kerrallaan. Kurssit sopivat sekä TES-asioissa aloitteleville että niissä kertausta kaipaaville. Ilmoittautuminen TES-perehdytyksiin tapahtumakalenterin kautta.
Lisätietoja tästä.

Erimielisyysmuistio tutuksi
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamusmiehille. Kurssilla käydään läpi erimielisyysmuistion laatimiseen liittyvät asiat. Tutustut siihen, miten erimielisyyksien sopimisen prosessi työpaikalla etenee. Saat myös käsityksen, milloin erimielisyysmuistion tekeminen on tarpeen sekä käytännön ohjeita sen tekemiseen. Ilmoittautuminen tapahtumakalenterin kautta.

Paikallinen sopiminen
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamushenkilöille. Kurssilla käydään läpi, mitä paikallisella sopimisella tarkoitetaan. Kurssiaineisto tutustuttaa sinut paikallisen sopimisen tasoihin, sopimuksen laatimiseen liittyvään juridiikkaan ja siihen, kuinka sopimus tulee käytännössä tehdä. Saat myös käsityksen siitä, miten paikallisen sopimisen prosessi työpaikalla etenee.
Ilmoittaudu kurssille tapahtumakalenterin kautta.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdytys
Tutustu luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla. Materiaali on suunnattu juuri tehtävään valituille luottamushenkilöille. Lisätietoja tästä.

Kokoustekniikka
Itsenäisesti opiskeltava verkkokoulutus PAMin aktiiveille, jotka haluavat päivittää kokoustoiminnan tietojaan ja taitojaan. Koulutuksen löydät PAMin aktiivien sivuilta. Lisätietoja tästä.

PAMin aktiivien-tietopankki
PAMin www-sivuille koottua hyödyllistä tietoa PAMin luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja muille aktiiveille. Tietopankkiin tästä.

Verkkokoulutusta esimiehille: 

Pomokahvit-webinaarisarja

Esimiesten omat aamukahviwebinaarit. Keskustelua ajankohtaisista aiheista ohjatusti. Webinaarin kesto 45 min. Lue lisää.
Ilmoittautumiset viikkoa ennen tapahtumakalenterin kautta.

22.2.
26.4.
13.9.
25.10.

Työelämän verkko-opiston kurssit

Työelämän verkko-opiston sivuilta  löytyy itsenäiseen opiskeluun soveltuvia materiaaleja, joissa käsitellään muun muassa luottamusmies- ja työsuojelutoimintaa, jäsenhankintaa, työelämän kriisitilanteita sekä harmaan talouden torjuntaa.

Työelämän pelisäännöt
Työelämään juuri siirtynyt nuori on usein tietämätön työntekijän oikeuksista ja velvoitteista. Itse opiskeltava verkkoaineisto selvittää käytännönläheisesti palkansaajan oikeusturvan kannalta olennaisia kysymyksiä. Löydät aineiston tästä linkistä.

Suomea työssä
Haluatko opiskella lisää suomenkieltä? Kurssi sopii sinulle, jos puhut jo vähän suomea (taso A.1.3.) ja haluat oppia, mitä työpaikalla tavallisesti puhutaan esim. siivoustyössä. Itse opiskeltava verkkokurssi toimii tukena myös työn haussa. Kurssin löydät tästä linkistä.

Kirjoittamisen taito
Ohjatuista ja maksullisista verkko-opinnoista PAM tukee jäseniään Kirjoittamisen taito -kurssilla.

Työturvallisuuskeskuksen Työhyvinvoinnin sparraustunnit verkossa

Tutustu alla oleviin koulutuksiin tarkemmin klikkaamalla nimeä. Ilmoittautuminen tarkemman esittelyn yhteydessä TTK:n sivujen kautta. HUOM! Esimiesten sparraustunti -luentosarja on maksullinen.

Sparraustuntien aiheet:

23.9.2019   Työyhteisösovittelu tutuksi -verkkoluento

24.10.2019  Ongelmana työväkivalta

21.11.2019  Psykososiaalinen työkuormitus

19.12.2019  Etätyön johtaminen


Esimiesten sparraustunnit:

17.10.2019 - 28.11.2019 Esimiesten sparraustunnit - neljän verkkoluennon sarja
Ilmoittauminen 9.10.2019 mennessä.

Uusimmat

Suosituimmat