Työtaistelu - 28.11.2022 klo 19.21

Hiihtokeskusalan työriidassa ei tulosta - lakot alkavat joulukuun alussa

Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja työnantajia edustavan Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan välinen sovittelu hiihtokeskusalan työehdoista ja palkoista päättyi tuloksettomana tänään maanantaina 28.11.

Osapuolten tavoitteet olivat liian kaukana toisistaan, joten valtakunnansovittelija ei katsonut voivansa antaa sovintoesitystä.

”Esillä ollut palkankorotusten malli ei täyttänyt niitä vaatimuksia, joita hiihtokeskustyöntekijöillä tänä päivänä on”, kertoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.
”Hiihtokeskusalan viime kausi oli paras kausi ikinä, joten palkankorotusvaraa kyllä on. Odotukset tuloksista myös tälle talvelle ovat erittäin hyvät”, hän jatkaa.
”PAMin tavoitteena on turvata työntekijöiden ostovoima. Työnantajapuoli ei ole ollut valmis sopimaan varsinaisista korotuksista, eikä mitään varmuutta korotusten suuruudesta ollut. Numerottomat kertaerät eivät paikkaa työntekijöiden heikentynyttä ostovoimaa.”

”Lakkojen toteutuminen viittaa työnantajien haluttomuuteen löytää tilanteeseen ratkaisu ja viestinee myös työnantajien tiukasta koordinaatiosta. Hiihtokeskusalan työntekijät ovat palkankorotuksensa ansainneet”, tiivistää Rönni-Sällinen.

Hiihtokeskusalan lakko alkaa torstaina 1.12. klo 16 ja päättyy lauantaina 3.12. klo 24.

Lakko koskee kuutta hiihtokeskusta:

  • Rukakeskus Oy:n hiihtokeskus Kuusamossa
  • Huippupaikat Oy:n hiihtokeskukset Kuopiossa (Tahko) ja Sotkamossa (Vuokatti)
  • Oy Levi Ski Resort Ltd hiihtokeskus Kittilässä
  • Pyhätunturi Oy:n hiihtokeskus Kemijärvellä
  • Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n hiihtokeskus Kolarissa.

 

Lisätietoa hiihtokeskusalan työtaistelusta löytyy täältä.