Työelämä - 17.06.2021 klo 10.07

Lassila & Tikanojalta ikävä viesti työntekijöille

gettyimages.fi

Lassila & Tikanojan työntekijät ovat saaneet ikävän viestin työnantajaltaan. Sen mukaan yritys on ottanut käyttöönsä toimintamallin, jonka mukaan arkipyhäpyhäkorvauksia ei työntekijöille enää makseta. Asiasta ei ole sovittu luottamusmiesten kanssa.

PAMin palvelulinjoille on tullut työntekijöiltä lukuisia kiukkuisia yhteydenottoja viestin tiimoilta. Tilanteen vakavuutta kuvaa Lassila & Tikanojalla useita vuosia työskennelleeltä tullut huolestunut kommentti:
"En olisi uskonut, että meidät voidaan polkea näin alas ja viedä kaikki oikeudet. Toivottavasti tämä pelleily loppuu tähän."

Lassila & Tikanoja Oyj:n kiinteistöpalvelualan pääluottamusmiehet vaativat työnantajaa käyttämään vakiintunutta ja sovittua käytäntöä.
”Tämä on todella ikävä esimerkki siitä, miten työnantajat tulkitsevat työehtosopimusta ja muuttavat vakiintunutta ja sovittua käytäntöä yksipuolisesti. Lieneekö “Management by perkele“ -tyyli vallannut Lassila & Tikanojan”, he pohtivat.

Arkipyhäkorvausten osalta täytyy saada aikaan parempi kirjaus ja löytää uudet käytännöt, jotta vastaavalta työnantajatahon toiminnalta jatkossa voitaisiin välttyä, harmittelevat alan sopimusasiantuntijat Jarkko Viitanen ja Ulla Moilanen.
”Tämänhetkinen kirjaus on huono ja liian tulkinnanvarainen. Epäkohtiin on jo viime neuvottelukierroksella sovitussa arkipyhätyöryhmässä pyritty hakemaan ratkaisua, mutta työnantajaliitolla ei ole ollut mitään tahtoa hakea uutta mallia arkipyhäkäytäntöön.”

Työntekijöille ei tavoitella kuuta taivaalta, Viitanen ja Moilanen jatkavat.
”Tavoitteena on ainoastaan päästä arkipyhäkirjausten osalta samalle tasolle kuin missä muutkin työehtosopimukset ovat, eli arkipyhä on palkallinen työaikaa lyhentävä vapaapäivä.”

 

Kuva: Lassila & Tikanojan viesti työntekijöilleen.

 

 

Management by perkele on alun perin ruotsalainen käsite, joka viittaa suomalaiseen johtamistapaan, jossa päätöksenteko on nopeaa eikä konsensusta haeta samalla tavalla kuin ruotsalaisessa johtamistavassa.

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle

PAMin palvelut kesällä
Puhelinpalveluissa on poikkeuksia kesällä 5.–30.7.
Puhelinpalvelut ma–ti ja to–pe klo 10 –14 . Keskiviikkoisin suljettu.

PAMin aluetoimistot ovat suljettuina 5.–30.7. lukuun ottamatta Helsinki-Uudenmaan aluetoimistoa, joka on auki normaalisti koko kesän.