Lakko - 16.03.2023 klo 14.47

Kiinteistöpalvelualan lakko: “Kyllä me niitä euroja tarvitaan”

Tampereen Scandic Cityn edessä vahtia pitävät Massimo Aiello (vas.), Sami Kaita, Arvo Mäkilä, Annika Rönni-Sällinen ja Eija Kähkönen. Kuva: Tomi Leporinne / Avendis

Kiinteistöpalvelualalla ei päästy neuvottelutulokseen ja alalla alkoi kolmen päivän lakko varhain torstaina. PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällisen mukaan kyse on palkoista.

Neuvottelut kiinteistöpalvelualan työnantajapuolen kanssa eivät johtaneet toivottuun tulokseen. PAMin puheenjohtaja Annika Rönni–Sällisen mukaan syynä ovat erilaiset näkemykset palkankorotusmallista.

"Prosenttikorotukset ovat euroina pienipalkkaisilla paljon pienempiä kuin isompipalkkaisilla. Euroilla sitä ruokaa ostetaan, joten kyllä me niitä euroja tässä tarvittaisiin. Inflaatio on iskenyt nimenomaan pienipalkkaisiin, joita työskentelee esimerkiksi kiinteistöpalvelualalla."

"Toivomme sellaisia korotuksia, jotka kohdistuisivat nimenomaan pienempipalkkaiseen päähän. Tarvitsemme siivoojille ja kiinteistönhoitajille todellakin kunnon palkankorotukset."

Palkka on osoitus työn arvostuksesta

Kyse työtaistelussa on myös alan työntekijöiden arvostuksesta. Kiinteistöpalveluala tarvitsee työvoimaa, joka pystyy elämään palkallaan ja arvostamaan omaa työtään.

" Siivoojien työtä tunnuttiin kovasti korona-aikoina arvostavan, mutta nyt ne puheet on unohtuneet", toteaa Rönni-Sällinen.

Neuvottelut kiinteistöpalvelualalla jatkuvat todennäköisesti alkuviikosta. PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen haluaa lähettää terveisiä kaikille kiinteistöpalvelualan työntekijöille.

"Liittohan on yhtä kuin sen jäsenet, ja vain yhdessä näitä asioita pystytään viemään eteenpäin. Me pidetään nyt niin sanotusti pienemmistä huolta ja tarvitaan kaikki mukaan. On aika varmistaa, että myös se oma työkaveri kuuluu liittoon."

Teksti: Marjukka Kähönen

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 ma-pe klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 vardagar kl.  10-14

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  weekdays from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme