Työelämä - 08.11.2022 klo 15.34

PAMin Rönni-Sällinen: Kaupan liiton ratkaisu on ylimielinen ja vastuuton työntekijöitä kohtaan

PAMin Rönni-Sällisen mukaan työnantajien ratkaisu on vastuuton ja heikentää luottamusta sopimiseen sekä heikentää työntekijöiden uskoa tulevaisuuteen ja toimeentulon ennustettavaan kehitykseen.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen pitää Kaupan liiton hallituksen tuoretta päätöstä kieltäytyä neuvottelemasta kaupan alan palkoista ylimielisenä vastuun välttelynä. PAMin ja Kaupan liiton oli tarkoitus tänä syksynä neuvotella kaupan alan palkankorotuksista.

Kaupan alan työehtosopimusneuvotteluissa helmikuussa sovittiin osapuolten kesken, että sopimuskauden toisen vuoden palkankorotuksista neuvotellaan 15.12.2022 mennessä. Jos sopimukseen ei päästäisi määräpäivään menneessä, työehtosopimus on irtisanottavissa normaalilla kuukauden irtisanomisajalla päättymään 31.1.2023. Tänään Kaupan liiton hallitus on kuitenkin päätöksellään ilmoittanut, ettei se aio käydä PAMin kanssa neuvottelua korotuksista.

”Olen pettynyt Kaupan liiton päätökseen. Tähän asti olemme PAMissa pitäneet itsestään selvänä, että sovitusta pidetään kiinni ja Kaupan liiton sanaan voi luottaa. Nyt tilanne muuttui. Kaupan liiton yksipuolinen ilmoitus osoittaa ylimielisyyttä neuvotteluja ja sitä kautta kaupan alan työntekijöitä kohtaan”, Rönni-Sällinen kommentoi käännettä.

Kaupan liiton perustelut neuvotteluista kieltäytymiselle ontuvat. Rönni-Sällisen mukaan työnantajien ratkaisu on vastuuton ja heikentää luottamusta sopimiseen sekä heikentää työntekijöiden uskoa tulevaisuuteen ja toimeentulon ennustettavaan kehitykseen. Hän toteaa, että neuvottelutilannetta katsotaan nyt uudessa valossa. Vähämerkityksistä tilanteessa ei ole myöskään osapuolten keskinäisen luottamuksen arvioiminen.

”Arvioimme nyt neuvottelutilanteen ja sen jatkon. Omiin tavoitteisiimme Kaupan liiton ilmoitus ei tuo muutosta. Tavoittelemme edelleen palvelualojen ammattilaisille heille kuuluvia oikeudenmukaisia palkankorotuksia, jotka turvaavat työntekijöiden ostovoiman”, Rönni-Sällinen päättää.

 

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 from 10 am to 2 pm 

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme