Lakko - 02.02.2023 klo 17.54

PAMin Rönni-Sällinen tyrmistyi lakkojen siirtämisestä: ”Kyse on työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittamisesta, johon on lähdetty hatarin perustein”

PAMin hallitus kokoontuu perjantaina arvioimaan muuttunutta tilannetta.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen on tyrmistynyt varastojen maanantaiksi ilmoitettujen lakkojen siirtämisestä. Valtakunnansovittelijan toimisto tiedotti tänään pyytäneensä työnseisauksen siirtämistä kahdella viikolla työ- ja elinkeinoministeriöltä. Ratkaisun perusteena käytettiin muun muassa sitä, että työtaistelut kaupan alalla uhkaisivat kriittisiä palveluja.

”Kyse on työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittamisesta, johon on lähdetty hatarin perustein. PAM on antanut lakkovaroituksen kolmen päivän lakosta 14 päivää ennen työtaistelujen aloittamista. Lakisääteisen ilmoitusajan täytyy riittää sen järjestämiseen, että lakot eivät vaaranna huoltovarmuutta. Lakkojen siirron perusteena on käytetty asiaa, joka olisi voitu hoitaa kuntoon aikoja sitten”, Rönni-Sällinen sanoo ja kertoo, että PAMiin ei ole oltu asiasta etukäteen yhteydessä. Päätös siirtämisestä tuli täytenä yllätyksenä.

PAMin hallitus kokoontuu perjantaina arvioimaan muuttunutta tilannetta.

”Näköjään kaupan alan työntekijöiden merkitys yhteiskunnalle on suurempi, kuin työnantaja on tähän asti suostunut tunnustumaan. Tämä tarkoittaa sitä, että myös PAMin täytyy arvioida neuvottelutilannetta ja toimenpiteitä uudelleen. Kun nyt työnantajakin tiedostaa alan työntekijöiden arvon, olisiko siis jo korkea aika korottaa myös palkkoja?”, kysyy Rönni-Sällinen.

 

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 from 10 am to 2 pm 

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme