Hakemusten käsittelytilanne työttömyyskassassa

Päivitetty: 07.12.2021

Sisältö: 
Tällä hetkellä käsittelyssä olevat hakemukset
Puhelut viikoittain
Hakemusten maksuaikataulu 

Tällä hetkellä käsittelyssä olevat hakemukset:

  PVM
päivittyy 1h välein

KÄSITTELYÄ ODOTTAVAT HAKEMUKSET 
päivittyy 1h välein

Ensimmäiset ... ...
Sovitellut ... ...
Jatkot ... ...

 

PVM-sarake kertoo, minä päivänä saapuneita hakemuksia käsitellään tällä hetkellä työttömyyskassassa. Tieto päivittyy tunnin välein. Käsittelyä odottavat hakemukset sarakkeesta taas näet kuinka monta hakemusta vielä odottaa käsittelyä. Hakemusten määrä päivitettään aina arkiaamuisin. Olethan yhteydessä asiakaspalveluun vasta , kun oman hakemuksen saapumispäivä on käsittelytilanteen mukaan ohitettu etkä ole saanut lisäselvityspyyntöjä. 

  • Ensimmäinen hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan ensimmäistä kertaa tai yli 6 kuukauden tauon jälkeen.
  • Soviteltu jatkohakemus tarkoittaa hakemusta, jolla haetaan päivärahaa ensimmäisen hakemuksen jälkeen ja haettavalla jaksolla on työtunteja.
  • Jatkohakemus tarkoittaa kokonaan työttömän, lomautetun tai koulutuksessa olevan hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan ensimmäisen hakemuksen jälkeen.

Oman hakemuksen käsittelytilannetta voit seurata Työttömyyskassan verkkopalvelussa kohdassa Hakemukset -> Hakemusten käsittelyseuranta. Samalta sivulta voit tarkastella työttömyyskassalle lähettämiäsi hakemuksia puolen vuoden ajan jälkikäteen.

 Puhelut viikoittain (päivitetään maanantaisin)

vko Tulleet puhelut Vastatut puhelut Vastausprosentti Keskimääräinen jonotusaika
48 1017 821 80,73% 5:50

  

Hakemusten maksuaikataulu

Työttömyyskassalla on ansiopäivärahan maksupäivä 5 päivänä viikossa, maanantaista perjantaihin. Arkipyhät voivat aiheuttaa poikkeuksia.

Ensimmäinen hakemus otetaan käsittelyyn normaalisti viimeistään 4 viikon kuluttua saapumispäivästä. Huomaathan, että koronaepidemian aikana käsittelyynottokin voi viivästyä. Ensimmäisen hakemuksen käsittely on hieman hitaampaa, koska samalla tarkistetaan päivärahaoikeus ja määritellään päivärahan taso.

Sovitellun päivärahan jatkohakemukset pyritään saamaan maksuun 1,5 - 3 viikkoa hakemuksen saapumisesta.

Kokonaan työttömän jatkohakemuksen maksupäivä riippuu siitä, minä päivänä hakemus saapuu työttömyyskassalle. Verkkopalvelun kautta saapuneet kokonaan työttömän tai lomautetun jatkohakemukset, jotka eivät vaadi lisäselvityksiä, ovat useimmiten maksussa kahden arkipäivän päästä saapumispäivästä. Hakemus tulee olla täytettynä oman hakujakson mukaisesti (neljä viikkoa tai kuukausi). Jos hakujakso poikkeaa omasta hakujaksosta, niin hakemus vaatii manuaalista käsittelyä ja maksupäivä voi siirtyä eteenpäin. Postitse lähetety jatkohakemukset ovat maksussa 1-2 arkipäivää hitaammin. 

Kiinnostaako aihe? Lue lisää

Jäsenedut

    Muutoksia